van der Horst

24H Nürburgring: Na 16H: BMW van Vanthoor en Martin leidt

Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Vanochtend om 8 uur en na twee derde wedstrijd is de 24 Uur van de Nürburgring nog niet in een beslissende plooi gevallen. Momenteel leidt Marco Wittmann, de teamgenoot van Dries Vanthoor en Maxime Martin op de Rowe BMW #98. De Frikadelli Ferrari #30 (Daniel Pittard) is tweede op zo'n 40 seconden maar heeft wel zijn veertiende pitstop al afgewerkt, in tegenstelling tot de leider. Maxi Götz volgt op anderhalve minuut in de GetSpeed Mercedes #2.
Audi Sport Team Car Collection - Audi R8 LMS evo II
Audi Sport Team Car Collection - Audi R8 LMS evo II
Tijdens de nacht vielen ook enkele slachtoffers te betreuren. Frédéric Vervisch liet zich verrassen op een oliespoor op het Grand Prix-gedeelte van de baan, dubbele pech voor Phoenix Racing want het verloor tijdens diezelfde fase niet alleen de winnaar van vorig jaar (#1) maar ook de startnummer 5 Audi. Ook de Falken Porsche #33 van ondermeer Alessio Picariello is er niet meer bij, evenals de Dinamic Porsche #54 van Laurens Vanthoor. Teamgenoot Heinrich had een aanrijding met een langzamere deelnemer. De Car Collection Audi #22 van Gilles Magnus is er nog wel bij, Dennis Marschall is momenteel tiende op één ronde achterstand.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 21 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons