van der Horst

24H Nürburgring: Na 8H: Ferrari houdt de leiding voorlopig in handen

Frikadelli Racing - Ferrari 296 GT3
Frikadelli Racing - Ferrari 296 GT3
Om middernacht zat er één derde van de 24 Uur van de Nürburgring op en de Frikadelli Ferrari #30, die reeds in het openingsuur de leiding nam, blijft voorlopig te snel voor de rest. David Pittard zit opnieuw achter het stuur, hij heeft bijna een minuut bonus op de Land Audi #39 van Patric Niederhauser, die nog wel een pitstop moet maken. Derde is momenteel de Rowe BMW #98 van Maxime Martin en Dries Vanthoor. Sheldon Van der Linde zit achter het stuur, maar de Zuid-Afrikaan haalde in onder geel en hem hangt dus waarschijnlijk nog een straf boven het hoofd.
Audi Sport Team Scherer - Audi R8 LMS evo II
Audi Sport Team Scherer - Audi R8 LMS evo II
Ook de winnaar van vorig jaar, de Phoenix Audi #1 van ondermeer Frédéric Vervisch, werd al bestraft. Mattia Drudi had om half twaalf nog de leiding in handen maar de Italiaan moest een stop-and-go uitzitten van liefst vier (!) minuten en 36 seconden voor het tot drie maal toe negeren van vlagsignalen van de marshalls. Dat werpt de auto meteen naar de onderste regionen van de top 20.


Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
De Dinamic Porsche #54 van Laurens Vanthoor rijdt nog net in de top tien, daar is Ayhancan Güven de rijder met dienst. Luca Engstler, de teamgenoot van Gilles Magnus in de Car Collection Audi #22, rijdt momenteel op de dertiende plaats. Eén positie verder flirt Klaus Bachler in de Falken Porsche #33 waarop we ook Alessio Picariello zien met een ronde achterstand.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 21 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons