van der Horst

24H Nürburgring: topbemanning voor ABT Sportsline

Kelvin van der Linde, Jordan Pepper, Marco Mapelli en Nicki Thiim
Kelvin van der Linde, Jordan Pepper, Marco Mapelli en Nicki Thiim
Het zal voor het publiek een raar zicht worden tijdens de 24 Hours of the Nürburgring. In het verleden was immers ABT Sportsline een team dat in één adem met Audi werd genoemd. Niet dit jaar echter, want het Duitse team verschijnt aan de start met een Lamborghini Huracan GT3 EVO2. Daarvoor kan het eveneens rekenen op twee fabriekspiloten vanuit Sant'Agata Bolognese, aangevuld met niemand minder dan Kelvin van der Linde en Nicki Thiim.
Ook om van der Linde en Thiim in een andere wagen te zien is een raar gegeven. De Zuid-Afrikaan is sinds dit jaar geen fabriekspiloot meer bij Audi, terwijl Thiim het nog altijd wel is bij Aston Martin. Toch hebben zij een goede band met ABT Sportsline, waarvan dit enigzins een logisch gevolg is. Zij worden bijgestaan door fabriekspiloten Marco Mapelli en Jordan Pepper. Deze laatste maakte de afgelopen jaren een zeer goede indruk op de Nordschleife met de bolide uit Sant'Agata Bolognese. Het team zal dus een stevige concurrent worden voor eindwinst op het langste circuit ter wereld.

Foto: ABT MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 23 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons