van der Horst

24h Nürburgring: Vervisch en Vanthoor scoren tweede zege

Dries Vanthoor, Robin Frijns, teambaas Ernst Moser, Frédéric Vervisch en Kelvin van der Linde
Dries Vanthoor, Robin Frijns, teambaas Ernst Moser, Frédéric Vervisch en Kelvin van der Linde
De Phoenix Racing Audi #15 van Frédéric Vervisch, Dries Vanthoor, Robin Frijns en Kelvin van der Linde heeft de 50e editie van de 24 uren van de Nürburgring gewonnen. Het is al de tweede overwinning in de Duitse uithoudingsklassieker voor onze landgenoten, hun eerste dateert van 2019, toen ook al op een Audi uit het kamp van Phoenix. Rond het middaguur voelde men de hete adem van de Getspeed Mercedes #3, die tot binnen de seconde was genaderd, maar met de komst van enkele regenbuien en uiteenlopende bandenkeuzes liep het verschil al snel terug op. Aan de meet volgde de roze Mercedes van Fabian Schiller, Maxi Götz en Adam Christodoulou op 55 seconden achterstand. Het podium werd vervolledigd door de zuster Mercedes #4.
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo 2
De Audi #15 moest in de openingsfase nog haar meerdere erkennen in de Grello Porsche, de TF Sport Aston Martin en één van de ROWE BMW's. Na het veelbesproken incident tussen de broers Vanthoor, schoof de #15 een plekje op. Rond middernacht vielen de twee andere wagens vooraan plots weg, de Aston gleed van de baan op een vermoedelijk oliespoor, en op de ROWE BMW #98 brak er iets rechts vooraan waarna Sheldon van der Linde kansloos in de vangrails vloog. De uiteindelijk winnaar kwam daardoor vooraan postvatten. In eerste instantie bleek de Schubert Motorsport BMW #20 de voornaamste uitdager te worden, maar een excursie tijdens een korte regenbui sloeg de M4 zondagochtend terug, alvorens de #20 in het laatste uur helemaal terugviel door een mechanisch defect.

Getspeed Mercedes #3
Getspeed Mercedes #3
Zondagvoormiddag begonnen Fabian Schiller en Adam Christodoulou in sneltempo hun achterstand te verkleinen, Schiller naderde tot binnen de seconde, maar de roze Mercedes #3 kon nooit de leiding nemen op de piste. Eenmaal de voorspelde regen begon te vallen, bleef men te lang op slicks doorrijden waardoor de #15 weer afstand kon nemen en naar de overwinning rijden. Opvallend, Kelvin van der Linde was ook ingeschreven op de Phoenix Audi #5, maar de Zuid-Afrikaan crashte deze wagen tijdens de nachtelijk uren alvorens hij full-time overstapte naar de #15.Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 29 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons