van der Horst

24H Nürburgring: Aston Martin met minimale voorsprong na 2 uur - Phoenix Audi op minder dan een seconde

Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De 24H van Nürburgring zijn meer dan 2 uur onderweg en de eerste verschillen beginnen voelbaar te worden. Het is momenteel Lamy op de #7 Aston Martin Racing Vantage V12 die het veld aanvoert in de groene hel voor Frank Stippler (Phoenix Racing Audi R8 LMS ultra) achter zich liet. De G-Drive Racing by Phoenix Audi R8 LMS ligt op een derde plaats voor de MSC Adenau Porsche.
Ondertussen schuilt ook de Nürburgring onder een wolkendek, maar waar de start nog onder een dreigende hemel werd gegeven kent de wedstrijd nu een droog verloop. De Aston Martin Racing Vantage van Pedro Lamy leek net zoals de rest van het seizoen in de meeste andere GT3- kampioenschappen ook op de Ring er enorm goed op vooruit gegaan. De Portugese ex-BMW en ex-Peugeot fabriekspiloot had geen moeite om aansluiting te vinden met de op de pole vertrokken Audi R8 LMS Ultra van Phoenix met Frank Stippler achter het stuur. Stippler doet het overigens met Michael Ammermüller en de broertjes Stück, vorig jaar nog in dienst bij... Aston Martin!

Op een derde plaats ligt de auto van ene Mike Rockenfeller. De Duitser won deze middag nog de DTM race op Brands Hatch en was met een privéjet onderweg naar de Nürburgring maar werd reeds in de box bij het G-Drive Racing by Phoenix gemeld. Ondertussen doen ploegmaten Fässler ( 2-voudig Le Mans winnaar ) - Stippler ( winnaar 24H vorig jaar ) - en Winkelhock ( winnaar 24H vorig jaar ), hun best om de R8 LMS zo dicht mogelijk bij het top-duo te houden. Ze hebben een kleine 7 seconden achterstand.

De MSC Adenau Porsche ligt op een vierde plaats en heeft met VLN- routiniers Abbelen - Schmitz - Huisman en Porsche- piloot Patrick Pilet veel ervaring aan boord! De twee andere Manthey Porsche's volgen hierachter en doen de hoop op een zege voor de prachtige Duitse GT's alleen maar stijgen. De Marc VDS BMW van ondermeer Markus Palttala en Bas Leinders heeft een zesde plaats vast. De Audi van WRT sluit de top-10 af. 

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Circuit Internationaal op zondag 19 mei 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons