van der Horst

24H of Spa-winnaars Buhk en Götz krijgen Mercedes DTM-test

24H Spa: De finish in beeld gebracht
Dat het Mercedes Benz menens is met de promotie van jong racetalent bleek al eerder uit de samenstelling van het DTM-sextet waar sterrijder Gary Paffett door maar liefst vijf youngsters tussen 18 en 24 jaar wordt omringd. Dat men zich in Stuttgart evenwel niet tot de officiële Mercedes-rijders beperkt maar ook talent- en succesrijke Mercedes-klanten promotiekansen wil geven blijkt nu duidelijk uit de DTM-test die de winnaars van de 24 Hours of Spa, Maximilian Buhk en Maximilian Götz, op 17 september op de Lausitzring cadeau krijgen.
Maximilian Götz en Maximilian Buhk
Maximilian Götz en Maximilian Buhk
De Spa-zege van beide Duitse youngsters, ter gelegenheid van de Ardeense etmaalrace geflankeerd door meervoudig DTM-kampioen Bernd Schneider, kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Maximilian Buhk won in 2012 aan het stuur van een SLS AMG GT3 het FIA GT3 European Championship, terwijl Maximilian Götz dat jaar en met een identieke wagen de titel in de ADAC GT Masters veroverde. Hun recente overwinning tijdens de roemruchte 24U van Spa bleef niet zonder gevolg en het duo krijgt thans de gelegenheid op de Lausitzring zijn kunnen te bewijzen aan het stuur van een DTM Mercedes AMG C-Class.

Toto Wolff
Toto Wolff
"We houden inderdaad ook de resultaten van onze rijders in het klanten-segment in het oog en met hun successen aan boord van de SLS AMG GT3 hebben beide Maximilianen de gelegenheid om hun kunnen aan het stuur van een performante topwagen te tonen ten volle weten te benutten. In hoogstaand gezelschap hebben ze bewezen klaar te zijn om een niveau hoger te klimmen en beiden verdienen deze DTM-test dan ook", wist Mercedes-Benz-sportbaas Toto Wolff te vertellen.

Dat zowel Maximilian Buhk als Maximilian Götz met spanning en vol ongeduld naar de test uitkijken, hoeft uiteraard geen betoog.

Foto's: Martijn Wouters, Mercedes Benz & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 15 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons