van der Horst

24H SERIES powered by Hankook: Zuid Frankrijk en Spanje zijn de volgende bestemmingen

24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
De volgende twee 24-uursraces in de 24H SERIES powered by Hankook voert teams en rijders naar twee prachtige bestemmingen. De tweede editie van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD (15-17 juli 2016) vindt net voor de zomerstop in Zuid-Frankrijk plaats. Na de vakantie lokt dan het Circuit de Barcelona Catalunya voor de Hankook 24H BARCELONA (2-4 september 2016) als voorlaatste race van het seizoen. Voor beide evenementen is er al volop belangstelling, dus teams die willen deelnemen doen er goed aan om hun inschrijving zo snel mogelijk in te zenden. “De race in Barcelona van vorig jaar was voor ons de eerste keer dat we met een wachtlijst moesten werken, dus om teleurstellingen te voorkomen, raden we teams ten sterkste aan om snel te handelen. Hetzelfde geldt voor Paul Ricard”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team).
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
Vorig jaar was de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD de eerste race van de 24H SERIES powered by Hankook in Frankrijk, het land waar de autorensport zijn oorsprong vindt. De eerste editie van de race voor GT’s, toerwagens en 24H Specials was een groot succes. Met deze race werd tevens een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke traditie van lange-afstandsraces en -testsessies op het Circuit Paul Ricard, de prachtige accommodatie in Le Castellet, dichtbij de Middellandse Zeekust. “De nabijheid van de stranden, mooie havens in dorpen als Bandol, Cassis en La Ciotat, de uitstekende wijn uit de streek, de nabijgelegen stad Marseille met zijn internationale luchthaven en niet in de laatste plaats het circuit zelf met zijn uitstekende voorzieningen en veiligheidsstandaards van hoog niveau dragen allemaal bij tot het succes van het evenement. Velen
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
combineren de deelname aan de race met een vakantie”, benadrukt Daphne Gengler. “Dan is het weer in Zuid-Frankrijk in die tijd van het jaar ook nog eens prachtig, dus het ligt voor de hand dat veel mensen al uitkijken naar de race van dit jaar op Circuit Paul Ricard!” Als resultaat hiervan wordt ook dit jaar weer een goed bezet veld met een mooie mix van auto’s verwacht. Voor het eerst is het circuitcomplex tijdens de 24-uursrace ook toegankelijk voor bezoekers.
 
Barcelona, zowel het circuit als de stad, heeft vermoedelijk nauwelijks nog een nadere introductie nodig. De Hankook 24H BARCELONA geldt inmiddels als een van de klassieke 24-uursraces en trekt ieder jaar meer deelnemers. “Het prachtige circuit, dat ook de locatie is van de Spaanse Formule 1-Grand Prix en MotoGP-wedstrijden, en de schitterende stad Barcelona zelf dragen zeker bij tot de populariteit van de 24-uursrace. We bevelen teams aan om zo snel mogelijk hun inschrijvingen in te zenden, zodat ze er in de race bij kunnen zijn”, zegt Daphne Gengler. “Vorig jaar slaagden de eerste teams er in Barcelona al in, titels in de 24H SERIES powered by
24H BARCELONA 2015
24H BARCELONA 2015
Hankook veilig te stellen, wat nog eens extra bijdraagt tot de spanning in de race in Barcelona. We verwachten opnieuw een prachtig evenement, waarnaar we zeer uitkijken!” Zoals gebruikelijk verzorgt het team van Radiolemans.com het commentaar tijdens de races op Paul Ricard en in Barcelona, terwijl TV-uitzendingen te zien zijn via Motors TV. Live-streaming van de volledige race in HD-kwaliteit is beschikbaar via www.24hseries.com/live.

Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden op www.24hseries.com.   

24H Series by Creventic
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons