van der Horst

24H Spa: Eerste maal in 17 jaar zonder Bert Longin

Bert Longin
Bert Longin
De 24 Hours of Spa-Francorchamps is begonnen zonder ene Bert Longin. De gedelegeerd bestuurder van Longin Services is voor het eerst in 17jaar niet bij, "Ik vond simpwelweg niet het competitieve pakket om de 24 Hours anno 2013 aan te vatten", verklaarde Bert Longin.
U kan er moeilijk naastkijken. Dit weekend heeft op de omloop van Spa-Francorchamps de grootste GT Endurance race van jaar plaats. Met 66 competitieve GT3's op de baan is het bijna een must om als piloot hier aan te kunnen deelnemen. Eén piloot die in België echter gemist zal worden, is Bert Longin. De Leuvenaar is er voor het eerst in een eeuwigheid niet bij. 

Bert Longin met de fiets
Bert Longin met de fiets
"Ik heb in het begin van dit seizoen in samenspraak met mijn sponsoren gekozen voor de GT Open. Een competitief zitje voor de 24H van Spa was toen niet aan de orde. Indien je vooraan wilt meestrijden in de 24H moet je op een goede Pro- auto zitten in de Blancpain Endurance Series. Een andere mogelijkheid is om je in te kopen, maar daarvoor was er geen budget meer beschikbaar," geeft Bert Longin uitleg bij de situatie.

"Tot op het laatste moment was ik in gesprek met onder meer Andrea Bertolini om in te stappen op de #50 AF Corse Ferrari waar ook Louis Machiels op rijdt. Dat was dan weer wel een mooie opportuniteit geweest, gezien er winst in de Pro-Am klasse in zat. Jammer genoeg ketste dit af op een paar details." Aldus Bert Longin


"Let wel, ik ben niet teleurgesteld om deze 24H niet af te werken. Er was simpelweg geen plaats op een auto om te winnen. Want om mee te doen als veldvulling had ik echter geen zin. Ik heb met de BRCC echter een andere mooie race en met 27 raceweekends dit jaar is het sowieso een druk seizoen!" eindigt Longing zijn relaas.

Foto's: Martijn Wouters & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons