van der Horst

24H Spa: Reacties na de kwalificaties

Koen Wauters - Alessandro Pier Guidi
Koen Wauters - Alessandro Pier Guidi
Koen Wauters, als kapitein van 'Team Belgium', prees vooral Laurens Vanthoor, die op het einde van de tweede kwalificatie op een gladde baan toch de snelste tijd wist te pakken. Hij verzekerde zich zo van een plaats in de top 20 voor de superpole. Wauters: "Ook Maxime Martin was zoals altijd exceptioneel en hij stelde ook op zijn thuiscircuit niet teleur. Ikzelf heb echter moeten vechten met mijn Mclaren."
Alessandro Pier Guidi (snelste in de kwalificatie): "De uitslag van vandaag is niet zo belangrijk, alles moet morgen gebeuren in de superpole. Ik kijk er naar uit want mijn tweede rondje in de kwalificatie van vandaag was al goed genoeg voor de besttijd."

Marc Lieb (snelste in de Pro-klasse): "We werkten tijdens de kwalificatie vooral aan de race-setup. Bij het begin van de eerste kwalificatie kreeg ik één kans op nieuwe banden en die heb ik maximaal benut. We hebben goede rijders op de auto maar ik zou niet meteen durven zeggen dat Porsche favoriet is. Als we geen grote problemen tegenkomen en de race kunnen uitrijden, net als in Le Mans, komt het wel goed."

Stéphane Lémeret (snelste in de Gentleman-klasse): "Eigenlijk ben ik wat teleurgesteld omdat we nieuwe banden hadden klaarliggen voor op het einde van de tweede sessie nog een snelle tijd neer te zetten. De rode vlag gooide echter roet in het eten. Dit is nu mijn zeventiende deelname hier in Spa en ik ben blij om na tien jaar nog eens de toprijder te zijn op een auto. Het is mijn eerste keer met de Ferrari F458 en het is echt een fantastische auto!"

Foto: Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons