van der Horst

24H Spa: Na 1H: Vanthoor aan de leiding - Pech voor Bentley en McLaren

Start 24h Spa 2014
Start 24h Spa 2014
Klokslag 16u30 werd de 66e editie van de 24 Hours of Spa op gang geschoten. Laurens Vanthoor, die gisteren de pole pakte, nam ook de start in de WRT Audi #1 en behield de leiding gedurende het eerste uur. De Bentley #8 kreeg na slechts anderhalve ronde in het drukke verkeer een tik van een andere deelnemer en beschadigde daarbij de stuurinrichting. De problemen bij ART Grand Prix waren zo mogelijk nog groter.
#98 ART Grand Prix McLaren
#98 ART Grand Prix McLaren
Het Franse team, dat momenteel nog aan de leiding staat in het teamskampioenschap, zag na slechts een half uur de #99 McLaren van Kevin Estre stilvallen aan de pitingang. Een interventiewagen sleepte de Engelse bolide de pit in waarna Estre meteen de motor nakeek. Met wat hulp van het toegesnelde team kon de wagen nog zijn box bereiken. Slechts een kwartier later kwam ook de #98, die nog zwaar crashte in de vrije trainingen, in de problemen, hij kampte met een lekke band rechtsachter.

#35 Team RJN Nissan
#35 Team RJN Nissan
Katsumasa Chiyo nam de start in de #35 RJN Nissan, de Japanner poogde voor een heel peloton te blijven en sneed daarbij meerdere malen het circuit af. Wanneer de wagens hem vervolgens toch konden passeren deelde hij onmoedwillig een tik uit aan de #188 Porsche in de Busstop-chicane, voldoende reden voor het team om na minder dan een uur een pilotenwissel uit te voeren.

Vlak voor de eerste serie pitstops zagen we de Audi van Laurens Vanthoor op kop met enkele seconden voorsprong op de #50 AF Corse Ferrari en de #85 HTP Mercedes. Een sterke remonte kwam er gedurende het eerste uur van het Marc VDS team, beide BMW's met Maxime Martin en Lucas Luhr achter het stuur kwamen postvatten in de top tien.

Foto's: Vincent Wouters, Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 26 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons