van der Horst

24H Spa: Laurens Vanthoor zet WRT Audi op pole

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Tijdens de Super Pole, verreden op vrijdag in de vooravond aan de 24 Hours of Spa, namen de 20 snelste auto's uit de reguliere kwalificatie het tegen mekaar op. Laurens Vanthoor nam revanche voor zijn crash van vorig jaar in diezelfde sessie en pakte de pole in de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 met startnummer 1. Een mooi Belgisch succes dus in Spa, Vanthoor klopte Alessandro Pier Guidi in de #50 AF Corse Ferrari uiteindelijk met een kleine vijf honderdste van een seconde.
De rijders werden tijdens de korte Super Pole om beurt de baan opgestuurd met een interval van twintig seconden en ieder kreeg twee snelle ronden om zich te bewijzen. Het weer boven Spa was echter niet ideaal, er viel wat regen doch iedereen koos toch voor slicks.

Lees ook: 24H Spa: De 20 rijders voor de Super Pole

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
De top drie werd vervolledigd door de #85 HTP Mercedes, onze Noorderbuur Stef Dusseldorp mocht de sessie afwerken voor het Duitse team dat vorig jaar de winst in Spa nog binnenhaalde. Daarachter vinden we nog twee Audi's, Edward Sandström was ietsje sneller in de Saintéloc Audi dan Christopher Mies in het exemplaar van WRT. Steven Kane pakte de zesde tijd en is daarmee de eerste Bentley op de startgrid.
Dirk Werner, die gisteren nog de reguliere kwalificatie domineerde in de #77 Marc VDS BMW, eindigde pas als veertiende, terwijl Maxime Martin in de andere bolide van het team beslag legde op de elfde plaats.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor: "Ik pushte erg hard in mijn snelle ronde maar was toch enigszins verbaasd toen mijn ingenieur me over de radio vertelde dat ik op P1 stond. De baan lag wat nat, maar alleen op de rechte stukken, desalniettemin had ik vrij veel grip. Wat we hier vandaag presteerden is eigenlijk niet zo belangrijk als je naar de race kijkt van morgen. In mijn ogen zijn er vijftig zegekandidaten, het team dat de minste fouten maakt, wint."

Lees ook: 24H Spa: Nieuwe BOP speelt in de kaarten van Audi

AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Alessandro Pier Guidi, die tweede algemeen werd en net als vorig jaar de snelste Pro-Am wagen was, verzekerde iedereen alvast dat er geen herhaling komt van de start van vorig jaar. Toen spinde de Italiaan meteen bij het opgaan van de Raidillon, als bij wonder werd hij toen niet geraakt door de meer dan vijftig achteropkomende wagens.

Foto's: Vincent Wouters  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons