van der Horst

24H Spa: De Belgen in de nevenraces

Jan Van Uytsel/Raf Vleugels - DVB Racing Gallardo Super Trofeo
Jan Van Uytsel/Raf Vleugels - DVB Racing Gallardo Super Trofeo
In het voorprogramma van de 24 Hours of Spa werden ook races gereden voor het Formule Renault 2.0 NEC kampioenschap, de Lamborghini Super Trofeo Europe en de Trofeo Abarth alsook een internationale Porsche Supercup wedstrijd met deelnemers uit de Franse, Italiaanse en Aziatische Cup. Over de mooie prestaties van onze landgenoten Max Defourny en Dries Vanthoor in de Formule Renault hadden we het al eerder hier op deze site. Bij de Lamborghini’s hadden we met Jan Van Uytsel en Raf Vleugels niet alleen twee Belgische rijders, zij kwamen bovendien uit voor het Belgische DVB Racing. In de Porsche Carrera Cup hadden we met Pierre Piron een Belgische vertegenwoordiger.
  • LTF
Patrick Kujala - Lamborghini Huracàn LP620-2 Super Trofeo
Patrick Kujala - Lamborghini Huracàn LP620-2 Super Trofeo
Vanaf dit jaar staat de Lamborghini Super trofeo open voor de nieuwe Huracàn LP620-2 Super Trofeo, maar de Gallardo tot tot vorig jaar de dienst uitmaakte is nog steeds toegelaten. De meeste teams opteerden al voor het nieuwe strijdwapen van Lamborghini maar niet het Belgische DVB dat voor zijn debuut in de serie vertrouwde op een overjaarse Gallardo. De Huracàn’s domineerden de beide races en de te kloppen man in Spa was Patrick Kujala. De Fin won met een bolide van Bonaldi Motorsport met gemak beide wedstrijden maar moest zijn zege in de eerste race afstaan wegens een penaltystraf van 10 seconden voor het inhalen van de safety car, de overwinning ging alzo nog naar Alberto Di Folco. Jan Van Uytsel en Raf Vleugels kwamen uit in de Am klasse en beschikten over een oudere Gallardo ingezet door DVB Racing. Vrijdag beëindigden ze de eerste race op de zevenentwintigste plaats en de volgende dag kwamen zij in een verregende race als tweeëntwintigste over de streep.

Pierre Piron - Allure
Pierre Piron - Allure
In de Internationale Porsche Carrera Cup race startten er 35 wagens. Na een spannende race ging de overwinning naar Steven Palette (Martinet by Almeras) voor Chris Van der Drift (Team Carrera Cup Asia) en Mathieu Jaminet (Racing Technology). Pierre Piron ging met zijn wagen van het Allure team als negenentwintigste van start en wist in de race op te klimmen naar de tweeëntwintigste plaats. Belangrijker dan het algemeen klassement was dat de Belg derde werd in de Am klasse en alzo nog op het podium kwam.

Foto's: Niels Vaeck
   • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons