van der Horst

24H Spa: "Een van de moeilijkst te winnen races ter wereld"

Persconferentie Total Belgian Audi Club Team WRT - 24 Hours of Spa 2016
Persconferentie Total Belgian Audi Club Team WRT - 24 Hours of Spa 2016
Aan de vooravond van de 24 Hours of Spa is er traditioneel een persconferentie van hoofdsponsor Total en van de Belgian Audi Club Team WRT. Autosport.be legde zijn oor te luister bij team manager Vincent Vosse, Belgian Audi Club-voorzitter Charles-Henri Bonnet en Audi Sport-baas Dr. Wolfgang Ullrich. Deze heren hebben alle belang bij een goed resultaat dit weekend, Belgian Audi Club Team WRT kan zelfs een zevende podium op rij scoren in wat we niet alleen als één van diens belangrijkste afspraken dit jaar kunnen beschouwen, maar ook de thuisrace.
  • St. Paul
Vincent Vosse - Charles-Henri Bonnet
Vincent Vosse - Charles-Henri Bonnet
Vincent Vosse, "dit jaar staan we voor de zevende maal aan de start nadat we begonnen in 2010. Elk jaar zijn we gegroeid met de ambitie om beter te doen. Ik denk dat we daarin gelukt zijn, want we stonden tot nu toe zesmaal op het podium. Ook dit jaar zijn de ambities hoog, want we zijn hier met onze beste partners en beste piloten. De laatste week stond volledig in het teken van een goede voorbereiding en we gaan alles geven dit weekend en er alles aan doen om een zevende opeenvolgend podium te behalen. Het podium mislopen zou een beetje een teleurstelling zijn, maar indien dit niet zou lukken moet je dit aanvaarden. We zijn hier evenwel niet om zoiets bij voorbaat te aanvaarden, we zijn hier om te vechten voor het podium."

Dr. Wolfgang Ullrich
Dr. Wolfgang Ullrich
"Deze wedstrijd blijft evenwel ook een van de moeilijkst te winnen races op deze planeet. Het is in elk geval de GT-wedstrijd die het grootste aantal wagens heeft binnen eenzelfde categorie. Hetzelfde reglement hebben voor 50-60 wagens heeft iets magisch en voor de piloten betekent het een flinke opdracht. Het verschil maken met de concurrentie is moeilijk, want het zit 'm niet in de acceleratie, maar in de remzones en bij het uitsturen van de bochten met een hogere snelheid", aldus Vosse wiens mening gedeeld werd door Dr. Wolfgang Ullrich. "De competitiviteit hier wordt elk jaar beter, wat toch wel indrukwekkend is. Het GT3-concept werkt goed wereldwijd en is een goede basis om nog jaren verder te gaan. Spa is altijd een speciale wedstrijd geweest op mijn kalender, al ben ik hier eerder als toeschouwer. Het is altijd fijn om hier vrienden terug te zien en daarnaast is er veel minder stress voor mij dan op een WEC of DTM-race.

Charles-Henri Bonnet
Charles-Henri Bonnet
Charles-Henri Bonnet, "We kunnen traditioneel rekenen op trouwe, historische partners en dat is ook dit jaar niet anders. Bijvoorbeeld Total, al meer dan 30 jaar een trouwe partner, en een andere is iets jonger, maar de relatie is daarom niet minder sterk, Team WRT. De wedstrijd blijft groeien en dat is belangrijk voor ons, als één van de belangrijkste evenementen in het jaar. Het is één van die wedstrijden die we willen winnen. SRO levert formidabel werk om een van de meest gewaardeerde endurancewedstrijden ter wereld te organiseren en voor ons is dit één van de vier grote enduranceraces ter wereld, naast Daytona, Le Mans en de Nürburgring, maar de competitie hier is één van de felste. Het is een zeer prestigieuze wedstrijd en deze winnen geeft een soort van fierheid aan ons allen. Ook commercieel zou het interessant zijn, gezien we een felle strijd leveren op de markt met twee andere merken."

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 29 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons