van der Horst

24H Spa: Na 4H: Wedstrijd ligt nog volledig open

Team Parker Racing -  Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Na 4 uren wedstrijd ligt de strijd om de zege nog volledig open, verschillende leiders hebben we tot hiertoe gehad maar niemand slaagde er in om definitief de kop te pakken. Met nog 20 uren te gaan ligt de ROWE BMW M6 #99 van Martin/Eng/Sims aan de leiding voor de M-Sport Bentley van Smith/Abril/Kane en de Team Phoenix Audi #6 van Winkelhock/Stippler/Mies. De Team Parker Bentley #30 die aan de leiding lag van de AM klasse ging zonet van de baan in Combes wat een Full Course Yellow tot gevolg had. De wagen heeft ondertussen wel de pit kunnen bereiken, zij het met heel wat schade aan de rechter voorzijde van de wagen.
Het voornaamste koersfeit van de eerste uren van de race was de aanrijding tussen de Porsche van Estre en de Ferrari van Ishikawa Motoaki bovenaan de Raidillon waarna de race bijna een uur lang diende geneutraliseerd te worden met een safety car procedure. Nadat de race hervat was begon het ook nog te regenen, maar die hield niet lang genoeg aan om de wagens tot een bandenwissel te nopen.

Strijd vooraan tussen Bentley & BMW
Strijd vooraan tussen Bentley & BMW
Er liggen nu nog zeventien wagens in dezelfde ronde en het is onmogelijk te voorspellen wie het gaat halen. Na de top drie volgden na 4 uren wedstrijd de Team WRT Audi #28, de M-Sport Bentley #8, de Garage 59 McLaren #59 de GRT Lamborghini #19, de Team WRT Audi #1, de Emil Frey Racing Jaguar #114, de Kessel Racing Ferrari #11 en de Team WRT Audi #4.


--- Stand 24 Hours of Spa 2016 na 4H (PDF) ---

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 30 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons