van der Horst

24H Spa: Reacties uit de Pro-Cup na de wedstrijd

Maxime Martin
Maxime Martin
De 69e editie van de 24 Hours of Spa stond bomvol van de incidenten en suspens. Uiteindelijk trok BMW voor het tweede opeenvolgende jaar aan het langste eind; na de zege van Marc VDS Racing vorig jaar, was het ditmaal ROWE Racing die de lauweren naar Beieren haalde. Na afloop van de etmaalrace is er traditioneel een persconferentie met de podiumlaureaten, Autosport.be noteerde wat de heren uit de Pro-Cup te zeggen hadden.

Winnaars

Maxime Martin: "Dit is de zevende 24H-zege in de familie, dat is fantastisch. Heb vaak geprobeerd om te winnen, maar de laatste jaren wilde het maar niet lukken. Vandaag was het evenwel onze dag; we maakten geen fouten en hadden geen technische problemen. Dit is dan ook een zeer emotionele zege voor mij."

Alexander Sims
Alexander Sims
Alexander Sims: "Ik deed die laatste hectische stint in de regen, toch voelde ik geen druk, de wagen reed perfect. Ik volbracht mijn taak om de wagen heelhuids binnen te brengen."

Phillipp Eng: "De race op Paul Ricard verliep niet goed voor ons, daarna is iedereen hard beginnen te werken aan de wagens en hier werkte alles perfect. Ik ben blij dat we konden winnen met een nieuwe wagen, we leerden veel bij en maakten geen fouten. Ja misschien is onze zege wel een verrassing."

Tweede

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist: "Het begin van de race verliep heel goed, maar dan sloeg het noodlot toe en verloren we twee plaatsen, we zakten van positie drie naar vijf. De laatste twee uren heb ik aangevat als een sprintrace en heb alles gegeven, in de busstop kreeg ik nog een tik van een wagen, maar er was geen ernstige schade en ik kon AKKA ASP een podium schenken en dat bij hun eerste jaar in de PRO-klasse."

Renger Van der Zande: "Het is een endurance race, maar we waren wel blij dat we een echte sprintracer als Felix hadden. Hij deed verrichte fantastisch werk op het einde. Tot hier toe beleef ik echt een tof jaar."

Tristan Vautier
Tristan Vautier
Tristan Vautier: "Het vroeg veel werk van het team om een wagen aan de start te brengen in de PRO-klasse. Er lag veel druk op onze schouders, maar alles verliep naar wens. De jongens in de pits leverden fantastisch werk. De pitstops werden perfect elke keer perfect uitgevoerd en de racestrategie was bijna altijd perfect. Het betekent veel voor het team."
 

Derde

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor: "Ik ben tevreden en toch ook weer niet. Tevreden omdat we na de moeilijke avond gisteren toch nog derde werden, niet tevreden gezien dat we van de pole startten, de snelste ronde draaiden en vele plaatsen konden winnen wat aantoont dat er meer inzat dan een derde plaats. Toch moeten we tevreden zijn met de geleverde prestatie."


René Rast - Nico Müller
René Rast - Nico Müller
Rene Rast: "Na het herstarten van de race na een safety car-procedure gisterenavond werd ik achteraan aangetikt door een jaguar in bocht 12. Een lekke band was het gevolg en we verloren wel 7 tot 8 minuten."

Nico Müller: "We wisten dat de race lang ging worden en hoopten na de problemen gisteren toch nog op een top tien plaats. Het team hield ons gemotiveerd en niemand gaf de hoop op. Zij hadden gelijk we zijn nog derde geworden en Audi wint de beker van de koning, geen slecht resultaat.

Lees ook: 24H Spa: Outsider BMW klopt verzamelde concurrentie
Lees ook: 24H Spa: Reacties uit de ProAm-Cup na de wedstrijd
Bekijk foto's: Vreugde en verdriet na de 24 Hours of Spa 2016

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op maandag 1 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons