van der Horst

24H Spa: Reacties uit de ProAm-Cup na de wedstrijd

podium Pro-AM klasse 2016 BEC 24 Hours of Spa
podium Pro-AM klasse 2016 BEC 24 Hours of Spa
De 69e editie van de 24 Hours of Spa stond bomvol van de incidenten en suspens. Uiteindelijk trok BMW voor het tweede opeenvolgende jaar aan het langste eind; na de zege van Marc VDS Racing vorig jaar, was het ditmaal ROWE Racing die de lauweren naar Beieren haalde. In ProAm was er een zege voor Porsche met het exemplaar IMSA Performance. Na afloop van de etmaalrace is er traditioneel een persconferentie met de podiumlaureaten, Autosport.be noteerde wat de heren uit de ProAm-Cup te zeggen hadden.

Winnaars

Piloten IMSA Performance Porsche
Piloten IMSA Performance Porsche
Patrick Pilet: "Het was de perfecte race; we moesten enkel brandstof toevoegen en banden wisselen, voor de rest kenden we geen problemen. Een groots team was hier dit weekend aan het werk."

Maxime Jousse: "Dit was mijn eerste deelname aan de 24 uren en ik behaal direct al een zege, maar dat heb ik vooral te danken aan mijn ervaren corijders. Wij maakten geen fouten en de strategie zat goed."

Raymond Narac: "We namen slechts laat de beslissing om aan het BEC seizoen deel te nemen en daardoor was ons seizoensbegin moeilijk. Wij hebben hard gewerkt en ik ben blij met deze zege, ik had voor de wedstrijd nooit geloofd dat wij een kans maakten op de overwinning."

Tweede

Nicolas Lapierre: "De eerste helft van de race wonnen we veel plaatsen en we lagen na 12 uren race eerste in de klasse, dan kregen we plots een reeks penalties en verloren weer heel wat plaatsen. Toch behaalden we nog een goed eindresultaat."

Frank Perera: "Ik versta nog altijd niet waarom we die penalties kregen, maar ondanks alles behaalden we weer veel punten voor het kampioenschap."

Philippe Giauque: "Ik ben aan mijn laatste seizoen bezig en probeer er zoveel mogelijk van te profiteren. Ik deed hier ook mee aan de Lamborghini Super Trofeo; het was me dus wel een weekend. Het was een vreemde race met al die drive-throughs."

Derde

Phil Keen & Jon Minshaw
Phil Keen & Jon Minshaw
Jon Minshaw: "Bij een van mijn stints kreeg ik linksachter een klapband, ik heb geen idee wat de reden was. Misschien heb ik wat teveel op de kerbs gereden. Maar ik sta voor de tweede maal op rij op het podium, het team prepareerde een werkelijk fantastische wagen voor ons."Phil Keen: "Wij kenden enkele ongelukkige incidenten, maar dankzij de inspanning van gans het team konden we toch nog derde worden."

Oliver Gavin & Phil Keen
Oliver Gavin & Phil Keen
Oliver Gavin: "Het was een intense race met veel competitieve rijders. Ja iedereen ging snel en niemand deelde cadeau's uit. Mijn teammaats leverden goed werk tijdens de nacht en ik beleefde een vermakelijk weekend. Het was geleden van 2009 dat ik hier nog deelnam en er is heel wat veranderd sindsdien."Lees ook: 24H Spa: Outsider BMW klopt verzamelde concurrentie
Lees ook: 24H Spa: Reacties uit de Pro-Cup na de wedstrijd
Bekijk foto's: Vreugde en verdriet na de 24 Hours of Spa 2016

Foto: Racing International Photography & Niels Vaeck  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons