van der Horst

24H Spa: 22 wagens ingeschreven voor de Intercontinental GT Challenge

De 24 Hours of Spa is ook de tweede manche van de IGTC
De 24 Hours of Spa is ook de tweede manche van de IGTC
Naast voor de GT World Challenge Europe Endurance Cup telt de 24 Hours of Spa ook mee voor de Intercontinental GT Challenge. Daar vormt de etmaalrace de tweede manche van vier nadat het seizoen startte met de Bathurst 12 Hour. De vijf merken die zich inschreven hebben hun teams en wagens die in aanmerking komen voor punten in de Intercontinental GT Challenge bekend gemaakt.
  • Powercars
Van de 22 wagens die punten kunnen pakken voor de Intercontinental GT Challenge komen er 14 uit in de Pro-klasse. De vijf deelnemende merken, Audi Sport, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche, hebben ieder vier wagens aangeduid het maximum toegelaten aantal. Van die vier mogen er maximum drie uitkomen in de Pro-klasse. Mercedes, Lamborghini en Audi kozen voor de vierde wagen één uit de Silver Cup, Porsche dan weer één uit de Pro-Am klasse. Ferrari heeft slechts twee wagens uit de Pro klasse de twee ovirge komen uit in de Gold Cup. De twee extra wagens zijn ingeschreven in de Pro-Am Challenge.

Enkel de twee best geplaatste wagens aan het einde van de race scoren punten voor de constructeurs, voor het rijderskampioenschap krijgen de tien eersten punten toegekend. De resultaten van één manche tellen niet mee voor het eindresultaat, maar dit mag niet de 24 Hours of Spa zijn.

Foto: Niels Vaeck
 
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons