van der Horst

24H Spa: 41 wagens en zes Belgen in GT4 European Series

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
Dit weekend vormt de GT4 European Series wederom het voorprogramma alvorens de Totalenergies 24 Hours of Spa worden afgetrapt. Daarbij kan men rekenen op een mooi startveld van maar liefst 41 wagens verdeeld over de drie klassen. Bovendien zullen er zeker zes Belgen één van deze wagens besturen, waarbij we een mix krijgen van vaste namen met speciale gasten dit weekend.
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Stéphane Lémeret en Antoine Potty komen aan in Spa als leider in de Silver Cup met hun CMR Toyota. Een grote voorsprong hebben beide heren niet, slechts elf punten op het duo Charlie Fagg en Bailey Voisin die uitkomen voor United Autosports. In Pro-Am vinden we nog eens drie landgenoten terug. Maxime Soulet deelt één van de twee Selleslagh Racing Team Mercedes met Luca Bosco, terwijl Nico Verdonck en Rodrigue Gillion als gast optreden met de PROsport Racing Aston Martin, overigens de eerste maal voor beide heren als team in de GT4 European Series.

Bij de Am's komt Paul Theysgens weer aan de start met Pascal Bachmann in de Street Art Racing Aston Martin, terwijl Bob Herber een wederoptreden maakt in de tweede SRT Mercedes. De Nederlander won vorig jaar nog vier races in zijn ééntje in deze klasse en zal met plezier deze trend willen verder zetten. Al krijgt deze klasse toch het meest speciale duo in het veld met McLaren F1-teambaas Zak Brown, die samen met Richard Dean uitkomt op één van hun United Autosports McLarens. Gezien de 24 uren voorop staan, wordt de eerste wedstrijd op vrijdag vanaf 17 uur verreden, terwijl om 12:20 uur op zaterdag de tweede race van start gaat.

Foto's: GT4 European SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op woensdag 28 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons