van der Horst

24h Spa: Antoine Potty doet meer dan schade beperken

Antoine Potty en Stéphane Lémeret trokken als leider in de GT4 European Series richting Spa-Francorchamps, maar beleefden bij hun thuisrace geen makkelijk weekend. Door beslag te leggen op een vierde en derde plaats blijft het Belgische duo echter co-leider in de tussenstand, en behouden dus zo ook alle titelkansen.
We hadden eerlijk gezegd nooit de topsnelheid van onze rivalen, en niet enkel in vergelijking met de McLaren”, legt Antoine Potty uit. “Vanaf de kwalificaties hadden we door dat we voor een moeilijke opdracht stonden. Ikzelf kon in de eerste sessie beslag leggen op een zesde plaats, en Stéphane in de tweede op een elfde. Onze belangrijkste tegenstanders, de rijders van de United Autosports McLaren, stonden twee keer op de eerste startrij.
 
Voor de rijders van de Toyota GR Supra GT4 van het CMR-team was het duidelijk dat het doel voor het weekend was gewijzigd. “We trokken naar Spa met de bedoeling een zege weg te kapen, maar we beseften dat zoiets niet mogelijk zou zijn”, stelde de 18-jarige uit Hamoir. “Ons doel werd dan ook een maximum aantal punten voor het kampioenschap te scoren, en zo de schade te beperken.
 
Ondanks een vierde plaats bij de eerste race moesten Antoine en Stéphane toekijken hoe de McLaren-rijders met drie punten de leiding van de tussenstand overnamen. ’s Anderendaags zorgde een lekke band voor de McLaren in de slotfase er voor dat Antoine in extremis de derde plaats kon veroveren. Zo komt hij samen met Stéphane Lémeret opnieuw op de eerste plaats van de tussenstand, ex-aequo met het McLaren-duo.

We waren minder snel, maar gezien de omstandigheden hebben we meer dan gewoon de schade beperkt”, bevestigt de rijder van de Toyota #8. “Nu moeten we nagaan waarom het ritme dit weekend iets minder goed was, al is het evident dat het profiel van het circuit van Francorchamps onze tegenstanders beter lag. De volgende meeting wordt op de Nürburgring afgewerkt, een circuit waar ik vorig jaar de snelste wedstrijdronde neerzette. Nadien volgt nog de finale in Barcelona. Samen met Stéphane zijn we dit jaar nooit lager dan een vierde plaats gefinisht. We blijven ons dan ook toeleggen op die regelmaat, maar tegelijkertijd zouden we ook heel graag nog eens op het hoogste podiumtrapje staan.
 
Afspraak van 3 tot 5 september op de Nürburgring, voor de volgende manche van de GT4 European Series. De twee Belgen zijn vast van plan om zich op de Duitse omloop in de kijker te rijden.

Antoine Potty Info
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 2 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons