van der Horst

24H Spa: De art car van Nigel Bailly

CMR - Bentley Continental GT3
CMR - Bentley Continental GT3
Er staat dit jaar slechts één Bentley Continental GT3 aan de start van de 24 Hours of Spa, maar de wagen zal niet onopgemerkt blijven. De Bentley ingezet door het Franse CMR (Classic & Modern Racing) en bestuurd door Nigel Bailly, Stéphane Lémeret en Antonin Borga kreeg immers een zeer opvallende en speciale vurige livery.
  • Shopa
Nigel Bailly
Nigel Bailly
Na de 24 uren van Le Mans vormen de 24 Hours of Spa de nieuwe uitdaging voor Nigel Bailly. Een wedstrijd die wou betwisten alhoewel die hem voor een grote uitdaging stelt. Al van het begin van het seizoen neemt Bailly samen met Lémeret deel aan de GT World Challenge Europe Endurance Endurance Cup met de Bentley van CMR. Spijtig moest het team de wagen wegens een motorbreuk vlak voor de start van de 1000 km Paul Ricard terug trekken uit de wedstrijd. Een tegenvaller gezien die wedstrijd wordt beschouwd als een ideale test alvorens de 24 Hours of Spa.

CMR - Bentley Continental GT3
CMR - Bentley Continental GT3
Nigel Baily zet echter door en besloot om zijn deelname extra in de verf te zetten door van de Bentley een echte art car te maken. Het vurige kleurenschema is een ontwerp van Jean Boghossian, een kunstenaar die zich laat beïnvloeden door vuur. De kleurencombinatie op de wagen van rood, oranje en geel verwijst dan ook naar de gloed van het vuur. Bovendien gaat dit alles gepaard met een liefdadigheidsproject waarbij er geld wordt ingezameld voor meerdere veilingen ten voordele van de ACTR, een vereniging die revalidatiepatiënten begeleidt bij het ontdekken van aangepaste sporten. De wagen komt uit in de wedstrijd uit in de Pro-Am klasse. De naam van een vierde rijder zal later bekend gemaakt worden.

Foto's: Niels Vaeck
   • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons