van der Horst

24H Spa: Eerst Porsche dan Audi in de vrije trainingen voor de GT4 European Series

Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4 RS CS
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4 RS CS
Zestig wagens namen de piste donderdagnamiddag voor de eerste vrije training van de GT4 European Series. Porsche toonde zich oppermachtig in die sessie en pakte de snelste tijd in alle drie klasses. Tijsdens de tweede vrije sessie die op de avond doorging vielen er enkele druppels en was het de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT4 die de snelste chrono klokte.
  • St. Paul
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
De Allied Racing Porsche 718 Cayman GT4 RS CS van Hartvig/Schaap leidde de tabellen na de eerste sessie met een ronde in 2:30.210. Daarna volgden de Overdrive Racing Porsche 718 Cayman GT4 RS CS van Bostandjiev/Lefterov en de L'Espace Bienvenue BMW M4 GT4 van onze landgenoot Benjamin Lessennes en de Nederlander Ricardo van der Ende. Onze andere landgenoten vonden we verder terug op de tabellen, de CMR Toyota GR Supra GT4 van Stéphane Lémeret reed de 22ste tijd, de V8 Racing Camaro van Kenny Herremans de 32ste tijd, de Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage van Rodrigue Gillion de 45ste tijd terwijl we de Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 pas op de 47ste plaats tegenkomen. De W&S Motorsport Porsche Cayman #30 was de snelste in de Pro-Am klasse (vijfde algemeen), de AVR-AVVATAR Cayman was dan weer primus in de Am klasse.
 
V8 Racing - Camaro V8
V8 Racing - Camaro V8
Lichte regen maakte dat de tijden in de tweede vrije sessie hoger lagen dan die bij de eerste sessie. Ditmaal was de snelste wagen op de baan de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT4 #42 van Guilvert/Hamon met een ronde in 2:31.172. De Audi komt uit in de Pro-Am klasse en de beste in de Silver categorie was de Racing Spirit of Léman Aston Martin Vantage van Weyrich/Lachenauer met de tweede chrono in 2:31.570. De top drie werd afgesloten door de Elite Motorsport with Entire Race Engineering McLaren Artura GT4 #78 van Mitchell/Denning. De V8 Racing Camaro was ditmaal goed voor de achtste tijd, vijf plaatsen beter dan de L'Espace Bienvenue BMW M4 GT4 van Lessennes. De Aston Martin Van Gillion was ditmaal goed voor een tiende chrono. De Xwift Racing Events Toyota van Potty/Cheli maakte een serieuze sprong naar voren met de zestiende tijd. Lémeret vinden we terug op de 49ste plaats.

Foto's: Niels Vaeck
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons