van der Horst

24H Spa: Kaarten opnieuw verdeeld door hevige regen

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS GT3
De 24 Uur van Spa zonder regen, het is bijna onvoorstelbaar. Net na een lange neutralisatie omwille van de zware crash op de Raidillon, gingen de hemelsluizen helemaal open. WRT had de vinnigste reactie in petto en bezet daarom de leidersplaats met de #37 van Robin Frijns, Nico Müller en Dennis Lind.
Haupt Racing Team - Mercedes AMG-GT3
Haupt Racing Team - Mercedes AMG-GT3
Raffaele Marciello (#88 Mercedes-AMG GT3 AKKA ASP) had zijn pole positie in Francorchamps verzilverd, maar zijn team reageerde niet snel genoeg toen het plots zwaar begon te regenen in de Ardennen. De Italiaan heeft nu de derde plek in handen, achter de #37 Audi van WRT, de verrassende #38 McLaren van JOTA Sport en net voor de #4 Mercedes van HRT. Attempto Racing koos ervoor om Christopher Mies te laten doorgaan op slicks in zijn Audi R8 LMS #66, maar de juiste keuze lijkt dat tot nog toe helemaal niet.

De beste Belg in de wedstrijd is op dit moment Laurens Vanthoor in de #47 Porsche van KCMG, de teamgenoot uiteraard van Maxime Martin en Nick Tandy. De Limburger hangt weliswaar een drive through boven het hoofd vanwege het niet respecteren van de limieten van de piste. Ulysse De Pauw is teruggevallen door tijdsverlies van Pierre-Alexandre Jean in de #107 Bentley van CMR.

In de Silver Cup gaat de leiding naar de #90 Mercedes van Madpanda Motorsport, met op dit moment Rik Breukers aan het stuur. Mercedes bezet de spits ook in Pro-Am dankzij de #69 van RAM Racing en Fabien Schiller. De Am-categorie wordt gedomineerd door de #23 Porsche van Huber Motorsport. 

Foto's: Arne Simons, Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 31 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons