van der Horst

24H Spa: Möller-Madsen/Sturm stormen naar winst - Potty/Lémeret net op het podium

Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Joel Sturm en Nicolai Möller-Madsen hebben vandaag tijdens de tweede race in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa hun eerste overwinning gepakt in de Allied Racing Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Het duo kon de leiding overnemen na de pitstops en controleerde vervolgens de race, ze wonnen voor het duo Loris Cabirou/Vincent Beltoise (CMR Alpine). Derde werden onze landgenoten Antoine Potty en Stéphane Lémeret nadat zij met de CMR Toyota net voorbij het duo Bailey Voisin/Charlie Fagg waren gereden op enkele meters van de finishlijn.
CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
Net wanneer de piloten aan hun opwarmronde begonnen, viel er regen aan de startlijn. Dat werd ook merkbaar bij de start die de rijdersmet slicks aanvatten. Direct na die start schoten verschillende wagens dan ook rechtdoor aan La Source. Charlie Fagg bleef foutloos en reed met de United Autosports McLaren naar de leiding, met in zijn zog Nicolaj Möller-Madsen en teamgenoot Dean MacDonald. Lang duurde het niet voor een safety car moest uitrukken omwille van een schuiver van Jody Vullo in zijn Mercedes bovenaan de Raidillon.

Na de safety car bleven de leiders aan hetzelfde tempo verder rijden, tot Möller-Madsen besloot een ronde eerder te pitten dan beide United Autosports McLarens. Een uitstekende gok, want toen de Britse wagens weer op het circuit kwamen, was Sturm er al voorbij. Terwijl de Duitser de race controleerde, hadden beide McLarens moeite om dichterbij te komen. Integendeel, Cabirou kwam aansluiten met zijn Alpine. De eerste McLaren-rijder die voor de bijl ging was Gus Bowers, die had overgenomen van MacDonald. De Brit spinde bij het uitkomen van Les Combes en was uitgeteld voor het podium. Ondertussen zette Cabirou de tweede oranje McLaren onder druk en in de laatste ronde raakten beide wagens elkaar, met een lekke band voor Voisin tot gevolg.
Eindsprint voor brons
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Terwijl Sturm de winst nam en Cabirou als tweede over de meet bolde, was het afwachten wie met de bronzen medaille naar huis ging. Eerst leek het Voisin te zijn, maar het tempo met de lekke band lag veel te hoog en de 570s GT4 schoof rechtdoor in de Chicane. Ondertussen had Potty na een slechte start een serieuze inhaalbeweging gemaakt. Terwijl Voisin op drie wielen probeerde de meet te halen, troefde Potty hem net op tijd af om toch als derde geklasseerd te worden en zo belangrijke punten te stelen van één van hun grootste concurrenten.

Net als gisteren realiseerde Cem Bolukbasi in zijn Borusan Otomotiv Motorsport BMW een magistrale race. Hij reed voor een tweede keer op rij naar de winst in de Am-klasse, terwijl de Saintéloc Racing Audi van Grégory Guilvert en Fabien Michal de honneurs waarnam in Pro-Am. Eveneens zoals gisteren eindigden Maxime Soulet en Luca Bosco met de SRT Mercedes op een verdienstelijke tweede plaats in Pro-Am, terwijl teamgenoot Bob Herber als 25ste over de meet kwam en zo als vijfde eindigde in de Am-klasse. Paul Theysgens begon goed in de Street Art Racing Aston Martin en had even de leiding van de Am-klasse in handen, maar viel uiteindelijk helemaal terug naar een 34ste plaats.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zaterdag 31 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons