van der Horst

24H Spa: Porsche met vijf fabrieks line-up's!

ROWE Racing - Porsche 911 GT3 R
ROWE Racing - Porsche 911 GT3 R
Porsche zet dit jaar zwaar in op de Total 24 Hours of Spa. Nadat het afgelopen weekend nipt naast de zege greep in de 24 uren van de Nürburgring zakt Porsche met maar liefst vijf topbezettingen af naar de Ardennen, met voorsprong de sterkste afvaardiging in Spa sinds het begin van het GT3-tijdperk. Vorig jaar had Porsche maar twee ijzers in het vuur voor de algemene zege (Manthey & KÜS Team 75 Bernhard).
Pilet - Tandy - Makowiecki
Pilet - Tandy - Makowiecki
ROWE Racing brengt maar liefst drie exemplaren van de Porsche 911 GT3 R aan de start. Naast de gebruikelijk Blancpain Endurance line-up's op de #98 (Sven Müller - Romain Dumas - Mathieu Jaminet) en de #99 (Dirk Werner - Dennis Olsen - Matt Campbell) schrijft het Duitse team nog een extra exemplaar in voor Nick Tandy, Fred Makowiecki en Patrick Pilet (#998).

GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
Eerder deze week bevestigde ook KÜS Team 75 Bernhard dat het voor het derde opeenvolgende jaar terugkeert naar Spa met een ongewijzigde rijdersbezetting, bestaande uit Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Timo Bernhard. Tot slot maakt het Franse Endurance-Info vandaag bekend dat GPX Racing haar gebruikelijke Silver Cup line-up (Jordan Grogor - Ben Goethe - Stuart Hall) aan de kant schuift en drie fabriekspiloten in huis haalt. De Porsche in de Gulf-kleuren zal namelijk bestuurd worden door Richard Lietz en kersvers FIA WEC-kampioenen Michael Christensen en Kevin Estre.

Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Vermelden we tot slot nog dat ook de Italiaanse Dinamic Porsche - die verrassend de openingsmanche te Monza won - weer van de partij is in de topklasse met Andrea Rizzoli, Klaus Bachler en Zaid Ashkanani achter het stuur.

Foto's: ROWE, Porsche, Arne Simons & Georges De Coster


 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op vrijdag 28 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons