van der Horst

24H Spa primeert voor Patrick Van Glabeke in 2015 (+ Video)

Curbstone Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Curbstone Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Kersvers GT kampioen in de Supercar Challenge, Patrick Van Glabeke zal tijdens de komende 24H Spa aantreden in een Ferrari 458 GT3 van AF Corse. De Curbstone bezieler zal met drie andere gentlemen drivers dit Italiaans raspaard bemannen en hierdoor wordt een droom werkelijkheid voor de Oost-Vlaming.
  • Skylimit Events
Patrick Van Glabeke: “Laat ons vooreerst stellen dat ik naast mijn track- en test day activiteiten met Curbstone een schitterend seizoen achter de rug heb, samen met Frédérique Jonckheere en mijn Ferrari 458 GT3 in de Supercar Challenge. We werden met ons Curbstone Corse team kampioen in de Divisie GT en de logische stap zou zijn dat we nu met dezelfde wagen evolueren richting Super GT. Maar het is ook geen geheim dat ik wil deelnemen aan de 24H Spa in 2015. Er is nu een overeenkomst met AF Corse om  aan de aftrap te komen van een van de meest legendarische autosportmanifestaties van het jaar. Samen met Martin Lanting, Raf Vleugels en Louis-Philippe Soenen vormen we een kwartet van gentlemen drivers uit de
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone Corse Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone Corse Ferrari 458 GT3
Curbstone ‘stal’ en we komen uit in de Gentlemen Trophy. Martin, Raf, Louis-Philippe en ikzelf beschikken over een mix van ervaring, snelheid en betrouwbaarheid en we hebben reeds behoorlijk wat kilometers achter de kiezen in een GT3 wagen. We willen vooral trachten uit te rijden, ons amuseren en zo hoog mogelijk te scoren in het klassement, maar inzake gemiddelde leeftijd zullen we ongetwijfeld het hoogst scoren.”
 
Van Glabeke-Jonckheere
Van Glabeke-Jonckheere
“De Ferrari 458 GT3 heeft voor mij en de andere piloten geen geheimen meer en gezien vanaf 2016 verschillende andere GT3 wagens hun opwachting zullen maken, is dit voor mij nu het ideale moment. Vandaar dat de eerste helft van 2015 quasi volledig in het teken zal staan van deze deelname. Ik wil me optimaal voorbereiden op deze uitputtingsslag en daar moeten we ook offers voor brengen. Inzake de Supercar Challenge, dat ik nog steeds beschouw als het mooiste en meest complete kampioenschap in de Benelux, zal ik in de aanloop richting de 24H Spa alleen deelnemen aan het Supercar weekend in Spa. Alleen, want dat is ook een onderdeel van de fysieke voorbereiding. Ik zal dus geen volledig kampioenschap rijden, want een dergelijke voorbereiding vraagt tijd inzake fysieke en mentale voorbereiding en uiteraard ook extra budget. Verder ga ik me ook voorbereiden tijdens de 24H Dubai waar ik aan de slag ga met een Porsche 991 Cup van Speedlover met ondermeer Philippe De Craene van Carrera Motors die in het verleden ondermeer nog de 24H van Zolder en Daytona op zijn palmares schreef. Samen met Serge Ludwig (Lux) en John De Wilde is ook deze auto bemand met Curbstone getrouwen! Het is de bedoeling dat ik veel tijd achter het stuur doorbreng en hiervoor gaan we in eerste instantie richting Dubai, maar ook de 6H Fun Cup en doorgedreven runs tijdens de Curbstone track days op Spa staan op de agenda”.
 
Patrick Van Glabeke opteert om te worden opgenomen in de grote familie van AF Corse in plaats van met zijn eigen wagen de uitdaging aan te gaan tijdens de Ardeense klassieker.
 
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke: “Ondanks het feit dat de 24H Spa een behoorlijke hap uit het budget pakt, is het toch goedkoper dan in te tekenen met een eigen wagen. Voor en na deze wedstrijd moet er een volledige revisie gebeuren en vooral de beslommering errond wil ik niet meemaken. Ik wil mezelf op mijn manier voorbereiden en me alleen focussen op mijn job als rijder. Ondanks het feit dat we met FMA zelf ook over een goede infrastructuur en team beschikken, is AF Corse super professioneel. Ik heb reeds getest met AF Corse op Paul Ricard en ik heb reeds gewerkt in de SCC met hun ingenieurs toen Massimo niet kon. Ook tijdens de track days op Mugello heb ik bij hen niet minder dan acht wagens gehuurd voor klanten. AF Corse is dus geen vreemde voor mij”.
 
Curbstone Corse - Frédérique Jonckheere
Curbstone Corse - Frédérique Jonckheere
We hebben de naam Jonckheere nog niet horen vallen waarmee Patrick de titel in GT veroverde in de Supercar Challenge. Patrick Van Glabeke: “Ik heb een gans jaar opgetrokken met Frédérique en er is een hechte vriendschapsband ontstaan. Mogelijk zullen we nog enkele wedstrijden samen rijden na de 24H Spa, maar ik ga me inzetten om hem ergens onderdak te geven in een goed team binnen de Supercar Challenge, Clio Cup  of de Blancpain Endurance Series. Het zou immers spijtig zijn indien hij zou stil vallen, want hij heeft vorig seizoen bewezen dat hij een van de grootste talenten is in België inzake GT racerij”.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zondag 14 december 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons