van der Horst

24H Spa: Zege voor Nederlanders Pijl/Kroes in race 1

Daan Pijl - Danny Kroes - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Daan Pijl - Danny Kroes - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Daan Pijl en Danny Kroes hebben de eerste manche van de Lamborghini Super Trofeo Europe op Spa-Francorchamps gewonnen. Het Nederlandse duo reed in hun Bonaldi Motorsport-wagen een sterke race, verschalkte bij de verplichte pitstop de bolide van Jonathan Cecotto en Kevin Rossel en hield bij een late safety car-neutralisatie het hoofd koel. Met Max Weering kregen we bovendien een derde Nederlander op het ereschavot.
Bij de start was het Jonathan Cecotto die zijn pole omzette in de leiding, maar Sebastian Balthasar kwam minder goed weg en moest Danny Kroes, de kampioen uit 2019, voor zich dulden. Cecotto en Kroes spurtten weg van de rest van het veld, maar bij het spel van de pitstops wisselden de posities vooraan eens respectievelijk Rossel en Pijl het commando hadden overgenomen. Rossel kon nooit echt een vuist maken richting Kroes en moest zo vrede nemen met P2. Op een kwartier van het einde kwam de safety car op de piste nadat Noah Watt, die had overgenomen van Sebastian Balthasar, iets te breed ging bij het uitkomen van Blanchimont en zo zijn Huracán Super Trofeo in de muur parkeerde. Karol Basz reed op een virtuele derde plaats op het algemene podium, maar de wagen van de ProAm-puntenleiders viel terug tot P7 eens Andrzej Lewandowski het stuur had overgenomen, weliswaar nog steeds goed voor de zege in ProAm. Max Weering profiteerde en soleerde naar de bronzen plak in de Pro-klasse.

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Na Basz/Lewandowski, volgden in de Pro-Am rangschikking Bronislav Formanek/Jozef Zaruba en Dan Wells/Oscar Lee. Bij de Am's zegevierde de Amerikaan Gerhard Watzinger, voor Ray Calvin/Matthias Hoffsuemmer en Claude-Yves Gosselin/Marc Rostan in de Boutsen Ginion-bolide. Pierre Feligioni/Daniel Waszczinksi klopten tenslotte Gerard Van der Horst in de Lamborghini Cup-klasse, waarbij onze Noorderbuur van zijn kant de betere bleek van landgenoot Hans Fabri.

Geen enkele Belg aan de finish, of start, van deze eerste sprint overigens; Benoit en François Semoulin startten niet na een technisch probleem eerder op de dag.

Morgen, zaterdag, staat er om 13u50 de tweede sprint over 50 minuten op het programma, de laatste wedstrijd voor de start van de 73e editie van de 24 Hours of Spa.

Foto's: Racingpixels  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons