van der Horst

24H Zolder: Van Hooydonk/Abbott winnen de endurance race

24H Zolder: De sessies op donderdag
Jeffrey Van Hooydonk en zijn Britse ploegmaat Hunter Abbott hebben donderdagavond de endurance race van de Porsche GT3 Cup Challenge gewonnen voor het duo Bert Longin/Frank Belien. Van Splunteren/Frankenhout die bij de start de leiding hadden genomen verloren tijd bij het pitten en eindigden tenslotte als derde.
Bij de start ging Van Splunteren er onmiddellijk van door en de Nederlander bouwde een voorsprong van vier seconden uit op de naaste achtervolger. Longin en Van Hooydonk waren in een gevecht om de derde
24H Zolder: De sessies op donderdag
plaats gewikkeld maar de Leuvenaar kon de bovenhand halen. Al snel stabiliseerden de posities zich en was het wachten op de verplichte pitstop om te zien of er nog enige wijziging in het klassement kwam. Van Splunteren en Van Hooydonk kwamen als eerste binnen en bij het buitenrijden van de pits zit Abbott in het wiel van de Nederlandse Porsche. Als alle wagens langs de pits gepasseerd zijn lagen Hodenius/Heemskerk echter op kop voor het duo Belien en Abbott met wat verderop de wagen van Frankenhout. Wat later kwam de NGT Porsche echter een tweede maal binnen om er daarna definitief de brui aan te geven met technische averij, waarna Belien de leiding kon overnemen. Abbott zat echter in hetv spoor van de Belg en bleek duidelijk sneller te zijn. Met nog vijftien minuten op de klok nam de Brit Belien dan ook te grazen op het rechte stuk en reed weg van zijn tegenstander. Met Van Hooydonk/Abbott (DVB Racing) en Longin/Belien (First Motorsport) kregen wij wel twee Belgische teams op de twee eerste plaatsen van de eerste van drie Porsche races in het kader van de 24 uren van Zolder.

Uitslag endurance race:

1. Van Hooydonk/Abbott (DVB Racing)
2. Longin/Belien (First Motorsport) +8.492
3. Van Splunteren/Frankenhout (Porsche Groep Zuid) +26.770
4. Van Glabeke/Jonckheere (Curbstone) +1:06.534
5. Rivas/Meulders (Speedlover) +1:06.751
6. Vandierendonck/Van Oost (THEMS Racing by Powercars) +1:35.199
7. Richard (Speedlover) op 2 rondenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 29 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons