van der Horst

24H Zolder: Van Hooydonk ongenaakbaar in de tweede sprintrace

DVB Racing - Porsche 997 GT3 Cup
DVB Racing - Porsche 997 GT3 Cup
Jeffrey Van Hooydonk heeft vrij makkelijk de tweede sprintrace van de Porsche GT3 Cup Challenge gewonnen. De DVB Racing piloot lag van start tot finish aan de leiding en ging op de finishlijn Heemskerk en Frankenhout vooraf. Bert Longin ging in de Bianchi in de fout en was op inhalen aangewezen maar geraakte niet verder dan de vijfde plaats.
Iedereen kon bij de start zijn positie handhaven en na een ronde kwamen de wagens in dezelfde volgorde als op de startopstelling door. Van Hooydonk sloeg al snel een kloof maar achter hem waren Frankenhout, Heemskerk en Longin in een hevige strijd verwikkeld voor de tweede plaats. Heemskerk kon tenslotte voorbij Frankenhout en reed er van weg, waarna het de beurt was aan Longin om het Frankenhout moeilijk te maken. De Belg slipte echter weg bij het uitkomen van de Bianchi bocht en verloor daarbij een plaats aan Jonckheere. Ook Meulders was voordien in de fout gegaan in de eerste linkse echter zonder verdere gevolgen. Alle aandacht ging nu naar Longin die een remonte ingezet had op Jonckheere, de Leuvenaar kon tot onder de vleugel van zijn tegenstander terugkomen maar kwam een wagenlengte tekort op de finishlijn om alsnog vierde te worden.

Uitslag race 3

1. Jeffrey Van Hooydonk (DVB Racing) 16 ronden
2. Melroy Heemskerk (NGT) +3.131
3. Christian Frankenhout (Porsche Groep Zuid) +4.567
4. Fréderique Jonckheere (Curbstone) +19.678
5. Bert Longin (First Motorsport) +19.772
6. Wim Meulders (Speedlover) +42.154
7. Olivier van Oost (THEMS Racing by Powercars) +49.594
8. Philippe Richard (Speedlover) op 1 ronde
 
Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 31 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons