van der Horst

24H Zolder: Van Splunteren en Van Hooydonk pakken poles

Jeffrey Van Hooydonck
Jeffrey Van Hooydonck
Met acht deelnemers was het niet bepaald druk op de baan en regelmatig bleef het onwennig lang stil gedurende de twee kwalificatiesessies voor de Porsche GT3 Cup Challenge. Na de eerste vijftien minuten was het Max van Splunteren die de tabellen aanvoerde in de wagen van Porsche Groep Zuid, maar na de pauze was het Jeffrey Van Hooydonk die de snelste ronde neerzette in 1:35.300. Dit betekent dat de Antwerpenaar de pole pakte in de endurance race van vanavond.
  • LTF
Max van Splunteren/Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Max van Splunteren/Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Ondanks het nog steeds geringe aantal deelnemers blijft men bij de organisatie van de BNL Porsche Challenge geloven in het project en is men reeds ver gevorderd in het samenstellen van een kalender voor volgend jaar. In Zolder moeten wij het doen met maar acht wagens. De kwalificatie vindt plaats over twee sessies van 15 minuten onderbroken door een pauze van vijf minuten. In de eerste sessie, die startgrid voor de eerste sprintrace bepaalt, kwam Max van Splunteren als snelste uit de bus met een tijd van 1.35.585 en hij bleef daarmee Hunter Abbott (DVB Racing) en Roger Hodenius (NGT) voor. Patrick Belien (First Motorsport) klokte af als vierde in de wagen die hij deelt met Bert Longin. Rivas, van Glabeke, van Dierendonck en Richard vervolledigden in die volgorde de startorde.

First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
In de tweede sessie gingen echter zowel Van Hooydonk als Christian Frankenhout sneller dan van Splunteren eerder op de dag. Met een tijd van 1.35.300 was Jeffrey een tiende seconde sneller dan Frankenhout die de wagen deelt met Van Splunteren en claimde daarmee de pole voor de Sprintrace 2. De NGT Porsche stond opnieuw derde, maar nu met Melroy Heemskerk aan het stuur. Ook Bert Longin kwam niet verder dan zijn teamgenoot en bleef steken op een vierde plaats. De Jonckheere, Meulders, van Oost en Richard, deze laatste rijdt alleen, vervolldedigden de top acht. De long race, waarvoor de tijden van beide kwalificaties gecombineerd worden, wordt al deze avond gereden om 19u40. Abbott/Van Hooydonk starten er van de pole voor van Splunteren/Frankenhout, Hodenius/Heemskerk en Belien/Longin.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 29 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons