van der Horst

24H Zolder: BMW Clubsport Trophy: Nabeschouwing van de organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
De 24 Hours of Zolder hebben de verwachtingen ingelost. De wedstrijd staat weer meer dan op de autosportkaart, 25.000 toeschouwers vonden de weg naar het circuit en de BMW Clubsport Trophy maakte mee deel uit van het spektakel. De zege in de wedstrijd was voor de BMW 325i van Gregory Eyckmans, Christoff Corten, Pedro Bonnet en Wim en Kobe Heroes. De strijd in de competitie voor de bijna standaard BMW Clubsport Trophy-bolides was er één die spannend was tot op de meet.
  • St. Paul
Het verhaal van de wedstrijd was er één om in te kaderen. De BMW van JJ Motorsport kende kort voor de startopstelling – twee uur voor de start – een probleem met de radioverbinding van de helmen en het team besliste om vanuit de pitlane te starten, uiteraard als allerlaatste. Vanaf dan begonnen de vijf aan een mooie inhaalrace, die nog tweemaal door een klein technisch euvel werd afgeremd. Uiteindelijk behaalden Gregory Eyckmans, Christoff Corten, Pedro Bonnet en Wim en Kobe Heroes de zege met amper een ronde verschil op het Yokohama Power Racing-viertal Convents-Convents-Hermans-Raymakers. Zij zijn uiteraard de uittredende winnaars. Een ander team uit de streek van Zolder, Skylimit Yokohama Race Team, met Put-Suffeleers-Podhalicz-Lomas-Palttala, kwam als derde over de meet. Claes-Van Samang-Kenis-Meex-Lagrange (MSTC) en Donniacuo-Donniacuo-Semoulin-Semoulin (GD Sport) maakten de top 5 van de wedstrijd vol. Minder geluk kenden de wagens van de teams BPW Valentino Racing en QSR, die verderop in de rangschikking volgden.
 
Christoff Corten: “Ik heb enorm genoten van deze kennismaking met BMW Clubsport Trophy. Ik wist pas deze week dat ik zou rijden en het is enorm meegevallen. De auto is leuk om mee te rijden en de sfeer onderling is geweldig. Deze competitie is echt prima voor mensen die met de autosport willen kennismaken. Ik heb zelf eerder dit jaar de 24 Uur van Spa met een krachtige GT3 gereden, maar dat neemt helemaal niet weg dat dit puur autosportplezier is. Als ik de gelegenheid krijg, zal ik zeker opnieuw aan de start verschijnen. Ik wil ook het team van JJ Motorsport bedanken voor de kans en mijn teamgenoten voor de foutloze race.
 
Vlekkeloze race
 
Net als bij de BMW M235i Racing Cup Belgium viel ook bij de Clubsport Trophy op hoe betrouwbaar de wagens wel zijn. Bovendien, en dat is een belangrijke vaststelling, verliep de wedstrijd in Zolder, met hele snelle prototypes en minder krachtige toerwagens, opvallend vlekkeloos.
 
Jan Horemans (Promotor BMW Clubsport Trophy): “Deze editie heeft nogmaals aangetoond dat de 24h van Zolder een plaats heeft in ons kampioenschap.  Onze koplopers eindigden zelfs binnen de top 30 tussen al dat proto en GT geweld.  Een mooi bewijs dat de clubsportformule werkt. Een pluim op de hoed voor alle deelnemende teams.”
 
De volgende race staat op het programma op Spa-Francorchamps (3-4 oktober), in het kader van de BGDC.

BMW Clubsport Trophy Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 31 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons