van der Horst

24H Zolder: Deelnemers van de BMW Clubsport Trophy zijn er klaar voor

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Herinner u 2013. De BMW Clubsport Trophy nam op een bescheiden manier deel aan wat één van de moeilijkste edities van de 24 Hours of Zolder ooit moet geweest zijn. Amper 20 wagens stonden aan de start. De filosofie van de race werd voor de jaren daaropvolgend grondig gewijzigd, met vooral een stevige democratisering. Vandaag, twee jaar later, voor de 37ste uitgave van de 24 Hours of Zolder, staat de BMW Clubsport Trophy met maar liefst 9 wagens aan de start in een 24 Hours of Zolder die meer dan 50 wagens op de inschrijvingslijst telt. De BMW Clubsport Trophy staat voor de belangrijkst race van het seizoen, waarbij enkele opvallende namen, waaronder Markus Palttala, het startveld komen vervoegen. Hoe dan ook, de BMW Clubsport Trophy bewijst eens te meer dat het een vaste waarde is geworden in het Belgische autosportlandschap.
  • Skylimit Events
Series Manager Jan Horemans kan niet anders dan een tevreden man zijn, alvorens met zijn teams, rijders en medewerkers naar het Limburgse asfalt af te reizen. 
 
“Meer dan 20 wagens starten in onze beide kampioenschappen, met de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup Belgium, waarbij een 80-tal rijders achter het stuur van één van onze wagens kruipen. Samen zijn we dus alleen al goed voor het startveld van het moeilijke jaar van de 24 Hours of Zolder, 2013, en ik ben zeer tevreden dat wij allen samen in de mooie Limburgse race zijn blijven geloven. Hier is het voor mensen met meer bereikbare budgetten nog mogelijk om de heroïek van een 24-uursrace te beleven en onze producten zijn daarvoor perfect geschikt. De BMW Clubsport Trophy maakt het mogelijk voor jonge rijders, echte gentlemen drivers en pure gepassioneerden om eens 24 uur lang een menselijk en technisch avontuur mee te maken in uiterst goede omstandigheden.”
 
Sportieve belangen
 
De leiders in het kampioenschap, voor deze 5de meeting van het seizoen, zijn Bernard Claes en Cedric Wauters en zij krijgen in hun BP Valentino Racing BMW het gezelschap van Rodrigue Gillion en Thierry de Zan. Voor Zolder tellen zij 21 punten meer dan Jimmy De Breucker (QSR) en 28 meer dan hun teamgenoten Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi (BP Valentino Racing). Het kampioenschap is echter verre van beslist, dat weet ook Jan Horemans.
 
“Er is inderdaad nog niets beslist, want met 25 punten voor de eerste in de tussenstand van deze 24-uursrace na 6 uur racen, 12,5 na 12 uur, 12,5 na 18 uur en nog eens 25 punten aan de finish, zijn er theoretisch 75 punten te verdienen. Het spreekt voor zich dat het met deze 24 Hours of Zolder voor de boeg, nog alle kanten uit kan met de sportieve strijd in onze competitie met de quasi standaard BMW 3 Reeks E46 , E90 en E92.”
  
Bekende gezichten

Niet alleen is er de verrassende deelname van Markus Palttala, de Fin uit Eupen die eerder deze zomer met Marc VDS BMW de 24 Uur van Spa won. De Fin startte ooit zijn carrière in de GT-wagens in Zolder en hij doet het met de BMW van Skylimit Yokohama Race Team, samen met Robin Put, Davy Suffeleers, Simon Podhalicz en Dale Lomas.

Maar ook Pedro Bonnet, de kampioen van 2013 doet het opnieuw en dat met een wagen van JJ Motorsport, net als de vicekampioen van dat jaar, Johan Lambregs (BP Valentino Racing). Ook de komst van Niels Lagrange, Kevin Kenis en Stan Van Samang (MSTC) is een leuke meerwaarde voor de race in de race. Last but not least zien we ook Vincent Convents, amper 17 en uittredend winnaar, weer aan de start verschijnen.

BMW Clubsport Trophy Press

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 26 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons