van der Horst

24H Zolder: Dirk Vermeersch na 33 jaar terug

Autobianchi A112 - Body Corbiau, Rudy Frahm, Dirk Vermeersch
Autobianchi A112 - Body Corbiau, Rudy Frahm, Dirk Vermeersch
Na een afwezigheid van meer dan 30 jaar zal Dirk Vermeersch terug aan de start verschijnen van de 24 Uren van Zolder op 29 en 30 augustus met een door JJ Motorsport team van Jan Hooremans ingezette BMW 325i Clubsport Trophy. Een verhaal met passie voor autosport
Dirk Vermeersch
Dirk Vermeersch
Dirk zijn laatste overwinning in de 24 Uren van Zolder gaat terug tot 1981 met een... BMW 323i. Zijn eerste overwinning en tevens ook de eerste georganiseerde 24 Uren van Zolder dadeert al van 1977. Dat zelfde jaar was hij ook reserve rijder op de winnende BMW 530i in de 24 Uren van Spa-Francorchamps.

Zijn kompanen zijn Guido Werckx, die al een 10-tal deelnames en 2 klasse overwinningen in 24 Uren achter de kiezen heeft en de marathon loper Kristof De Neef, die ook over een rijke ervaring beschikt met BMW en reeds enkele top 10 plaatsen in de 24 Uren behaalde De benjamin is de motoracer Jamie Vandenbalck die zijn debuut maakt. Als laatste maar zeker niet de minste kan Vermeersch ook over de diensten beschikken van Jurgen Gulicher.

"Ondanks de zeer zware concurentie in de BMW Clubsport Trophy met toppiloten als Bas Leinders, Peter Kox, Jos Menten en de vaste Cup rijders zoals Bouvy, Schrey en Deszer  ... is de ambitie toch een podium in de BMW 325i Racing Cup en een top 10 algemeen. De LePlan GT wijn staat in elk geval koud", aldus de ouwe maar nog steeds snelle en sluwe vos.

Dirk Vermeersch Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op woensdag 26 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons