van der Horst

24H Zolder: Niels Lagrange en Stan Van Samang versterken MSTC

Claes - Hermans - BMW 325I Club Trophy
Claes - Hermans - BMW 325I Club Trophy
MSTC, het team rond Jan Wouters, de bezieler van RacingStars, zet een BMW E90 Clubsport in voor de komende 24 Hours of Zolder. De wagen komt uit in de BMW Clubsport Trophy en krijgt naast de vaste rijder Kobe Claes nog enkele verrassende namen met onder meer Stan Van Samang en terug-van-weggeweest Niels Lagrange.
Stan Van Samang
Stan Van Samang
Jan Wouters: “We starten met vijf piloten en gezien de vier tussensprints (na 6, 12, 18 en 24u) met de daaraan verbonden puntendeling rijden we in functie van de BMW Clubsport Trophy. Onze vaste rijders in het begin van het seizoen waren normaliter Kobe Claes en Stan Van Samang. Door de drukke agenda van Stan, die tot hiertoe slechts één wedstrijd reed, werd deze vervangen door Kevin Kenis. Dit duo wordt nu versterkt door Stan Van Samang, Niels Lagrange en de debuterende Nele Meex die reeds in zicht kwam tijdens de RacingStars. Dit kwintet moet in staat zijn om een goed resultaat neer te zetten in de BMW Clubsport Trophy en zijn respectievelijke klasse. We gaan er alles aan doen om het de vier heren en de dame zo goed mogelijk naar hun zin te laten hebben; ze komen aan de start met een volledige geresviseerde BMW E90 Clubsport.”

Lagrange-De Laet - Lamborghini Gallardo GT3B
Lagrange-De Laet - Lamborghini Gallardo GT3B
Niels Lagrange is de man die in 2010 nog drie pole’s op rij realiseerde in het Belgian GT Championship met de Lamborghini Gallardo GT3. De laatste 24 Hours of Zolder van de Limburger dateert van 2011 met een Porsche 997 Cup. Het is via Stan Van Samang, die nog op zoek was naar een budget, dat Geert Lagrange in gang is geschoten en via een groot Limburgs bedrijf een budget kon samenharken voor Niels en Stan.

De kans is niet onbestaande dat dit voor Niels Lagrange een start is van een tweede autosportcarrière, maar de Limburger wil de lat niet te hoog leggen gezien zijn drukke professionele beroepsactiviteiten.
“We zien wel wat er nadien volgt. Ik ga me nu concentreren op de komende 24 Hours en ik heb er heel veel zin in”, aldus Niels Lagrange.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op maandag 10 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons