van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Gregory Eyckmans

Inmiddels toe aan zijn vierde deelname van de 24u van Zolder, was het voor de jonge Limburger Gregory Eyckmans na zijn titel in de BMW Clubsport Trophy tijd om een trapje hoger op de ladder te klimmen. Daar waar hij de vorige drie edities wist af te werken op semi-slicks, werd het voor Eyckmans de eerste echte kennismaking met slicks alsook met de BMW M235i Racing Cup. In één van de meest felbevochten klasses in de Zolderse etmaalrace, wist de Zoldernaar zondag om 16u30 de JJ Motorsport BMW met het startnummer 242 als vierde in de klasse over de streep te brengen, goed voor een mooie vijftiende plaats algemeen. Een verdiend resultaat aan de voet van het podium voor Eyckmans en diens teamgenoten Denis Smets, Manfred Verbeke en Kris Van Kelst.
Tijdens de kwalificatiesessie werd resoluut geopteerd om het materiaal te sparen en niet op jacht te gaan naar snelle tijden. “Het was voor mij ook immers weer allemaal wennen,” vertelt Eyckmans. “Zowel de BMW M235i Racing Cup als het schoeisel (slicks) waren nieuw voor mij. Ik heb tijdens de kwalificaties dan ook naar een comfortabele race-pace gezocht, veeleer dan mij te focussen op een snelle kwalificatietijd. Vorig jaar zijn we met de BMW Clubsport in extremis nog uit de pitlane moeten vertrekken, waarna we alsnog de race gewonnen hebben.”, aldus Eyckmans.
 
“Het team had me vooraf de opdracht gegeven om sparend met het materiaal om te springen, wat ik dan ook gedaan heb. Door een rustig tempo aan te houden wisten we een paar pitstops uit te sparen. Het is immers geen sprintrace, maar wel een uithoudingswedstrijd over 24u”, vertelt de jonge Limburger die aan zijn vierde editie toe was. Een strategie die opnieuw zijn vruchten heeft afgeworpen dus, want het kwartet Eyckmans/Smets/Van Kelst/Verbeke wist op te klimmen naar een vierde plaats in de BMW M235i Racing Cup en een mooie vijftiende plaats algemeen.
 
“Het was voor mij de eerste kennismaking met de BMW M235i Racing Cup, alsook mijn eerste ervaring op slicks. Het was opnieuw van nul af aan beginnen en ik heb dan ook weer veel kunnen bijleren dankzij de wisselende weersomstandigheden. Net zoals vorig jaar stond ik ook dit jaar weer ingepland om de zogeheten “graveyard shift” te doen, een dubbele relais tijdens de nacht. De zon opnieuw zien opkomen boven Zolder, was opnieuw een magisch moment! Ik wist mooie constante tijden neer te zetten zoals het team mij gevraagd had, en met een vierde plaats in de meest felbevochten klasse in deze etmaalrace blik ik dan ook zeer tevreden terug op het weekend!” besluit Eyckmans.
 
GREY Racing Press

 
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 24 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons