van der Horst

24H Zolder: Opel Astra van start tot finish in Qualifying Race

Start Qualifying Race TCR Benelux
Start Qualifying Race TCR Benelux
Er stond donderdag in Zolder geen maat op de DG Sport Compétition Opel Astra TCR. Pierre-Yves Corthals vertrok van op de pole en reed direct weg van de concurrentie, waarna iets over half koers Frédéric Caprasse het stuur over nam om de opmars verder te zetten en te winnen 11 seconden voorsprong op de Team WRT VW Golf TCR van Ronnie Latinne en Maxime Potty. Het podium werd vervolledigd door de SEAT Léon van het RACB National van Sam Dejonghe en Denis Dupont, zij moesten meer dan 12 seconden toegeven op de winnende Opel.
Team WRT - VW Golf TCR
Team WRT - VW Golf TCR
De Opel Astra was al de snelste in de 'Fast Lap Window' en met de punten van de 'Make the Grid' erbij geteld behield de wagen van DG Sport Compétition zijn eerste positie op de grid. De meeste punten van de 'Make the Grid' vote gingen verrassend naar het Portugese duo Francisco Mora/José Rodrigues die daarmee een serieuze sprong voorwaarts maakten op de grid en als vierde mochten starten.

RACB National Team - Seat Léon TCR
RACB National Team - Seat Léon TCR
Bij de start reed Corthals weg van de concurrentie en sloeg direct een kloofje op de WRT VW Golf van Latinne, die zelf wat afstand nam van de Séat bestuurd door Dupont. Daarachter volgde een trio dat streed om de vierde plaats bestaande uit Amaury Richard, Renaud Kuppens en Stéphane Lémeret. De Astra nam steeds meer voorsprong en bovendien was Corthals de laatste om binnen te komen om van rijder te wisselen.

Podium Qualifying Race Zolder
Podium Qualifying Race Zolder
Toen Frédéric Carpasse de piste op reed had hij een voorsprong van zeven seconden op de WRT Golf van Maxime Potty. Het verschil tussen beide wagens zou blijven groeien tot meer dan 11 seconden. Sam Dejonghe reed in een eindspurt een deel van zijn achterstand op Potty weg maar moest zich toch tevreden stellen met de derde plaats. Renaud Kuppens/Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Racing Honda Civic) werden vierde na een regelmatige race, zij gingen de broers Mondron (Delahaye Racing Séat Léon) vooraf. De Séat van de Portugezen was teruggevallen naar plaats negen achter de Golf van Van Dalen/Richard, de Golf van Radermecker/Cartelle en de Honda van Lémeret/Neal die met een rokende motor op het einde nog enkele plaatsen verloren. De Leval moest na een aanrijding zijn Golf aan de kant zetten en ook de Golf van Vanbellingen/Dermont haalde de finish niet.

--- UITSLAG TCR BENELUX QUALIFYING RACE 24H ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster, Vincent Wouters & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op donderdag 18 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons