van der Horst

24H Zolder: Tweemaal Pierre-Yves Corthals

Start Sprint Race 3 TCR Benelux Zolder
Start Sprint Race 3 TCR Benelux Zolder
Pierre-Yves Corthals (DG Compétition Opel Astra) heeft de laatste twee TCR Benelux Sprint Races in het kader van de 24 Hours of Zolder op zijn naam geschreven. De Opel rijder was ongenaakbaar en kwam tweemaal met een comfortabele voorsprong als eerste over de finishlijn. In de derde race van de dag bleef hij Denis Dupont (RACB National Team SEAT Leon) voor en in de vierde race was het zilver weggelegd voor Stéphane Lémeret (Boutsen Ginion Honda Civic).
  • LTF
RACB National Team - SEAT Leon Cup
RACB National Team - SEAT Leon Cup
Nog voor de start van de derde sprint race werd gegeven zocht de Honda van Renaud Kuppens al de pits op om op te geven met mechanische problemen. Corthals vertrok van op de pole, nam resoluut de leiding en ging de eerste linkse in voor Denis Dupont die bij de start Ronnie Latinne wist te verschalken. Al snel pakte Latinne echter de tweede stek terug en probeerde de kloof op de Opel dicht te rijden. Daarbij ging de VW rijder in de fout en viel terug naar de achtste plaats. Corthals won met een comfortabele voorsprong voor Dupont, van de Poele en Lémeret.

Ferry Monster Autosport - Seat Leon Cup TCR
Ferry Monster Autosport - Seat Leon Cup TCR
Nadat de safety car de wagens terug bij elkaar gebracht had werd de start voor de vierde en laatste race gegeven. Corthals was terug goed weg maar Dupont verloor twee plaatsen aan een ideaal gestarte Lémeret en de Portugees Francisco Mora (Ferry Monsters Seat Leon). Dupont had het steeds moeilijker om de opzittende VW armada achter zich te houden, hij moest van de Poele voorbij laten gaan en ook Dupon en Richard zetten de Seat onder druk. Ook Latinne wist de Dupont voorbij te gaan niettegenstaande een uitstapje in het grind, Richard probeerde hetzelfde te doen maar beide wagens kwamen met elkaar in aanraking waarna Richard de pits moest opzoeken. De hevige strijd om de vierde plaats maakte dat de drie leiders konden weg rijden en Corthals won uiteindelijk voor Lémeret, Mora, van de Poele, Latinne, Dupont, Dermont en Cartelle.

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons