van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van Yokohama Power Racing

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder heeft voor het Yokohama Power Racing Team niet het verhoopte resultaat opgeleverd. Reeds vroeg in de wedstrijd kwam de Ford Mustang in aanraking met de vangrails toen Mike Janssen een gestrande Porsche trachtte te ontwijken. De schade ten gevolge van de impact was groot en het team diende ontgoocheld de handdoek te werpen.
“Op dit ogenblik overheerst een teleurstellend gevoel daar we de positieve tendens van de voorbije weken niet konden doorzetten”, vertelt Olivier Hermans. “We wisten vooraf dat de 24 Hours of Zolder afwerken met een quasi nieuwe bolide een huzarenstukje zou vormen, maar een gedwongen opgave na een schuiver is nooit leuk. We hadden als doel gesteld dat we de finish wilden halen, maar de schade na de crash was simpelweg te groot.”
 
Nochtans verliep de openingsfase van de race goed, zo bevestigt Chris Van Woensel. “Ik mocht de start nemen van de wedstrijd en dat is altijd een speciaal gevoel. We hadden afgesproken ons niet te mengen in de strijd vooraan en rustig ons eigen tempo af te werken; op pure snelheid hebben we toch geen verhaal tegen de krachtigere Porsches. Na een uur wedstrijd had ik enkele plaatsen goedgemaakt en gaf ik het stuur door aan Mike gezien hij meer ervaring heeft in de regen.”
 
“De Ford Mustang stond geschoeid op slicks toenhalfweg mijn stint plots de hemelsluizen opengingen”, vertelt Mike Janssen. “Een Porsche was voor mij gecrasht en ik trachtte een aanrijding te vermijden. Ik maakte echter zelf contact met de muur en moest de pits opzoeken waar zich een herstelling opdrong. Ikzelf ben naar het ziekenhuis gegaan voor een check-up en gelukkig heb ik slechts enkele gekneusde ribben opgelopen. Ik ben vanzelfsprekend teleurgesteld in het resultaat, want het gevoel bij de start was echt super en de auto reed fantastisch.”
 
Het team lapte de wagen terug op en Tom Boonen vertrok met het mes tussen de tanden. “Ik stuurde de Mustang terug de piste op, maar ik merkte al gauw dat er iets niet helemaal in de haak was. De versnellingsbak weigerde te schakelen, waardoor ik opnieuw de box moest opzoeken. De mecaniciens hebben de bolide aan een controle onderworpen en toen bleek dat de versnellingsbak beschadigd was, vermoedelijk een gevolg van de eerdere schuiver op de natte piste. Dat is enorm jammer, want we wilden echt finishen. Zonder het ongeval, denk ik dat we vrij ver hadden kunnen geraken.”
 
Het Yokohama Power Racing Team gaat de wagen nu volledig oplappen om in optima forma aan de seizoensfinale van het BelcarEndurance Championship te verschijnen. Die wedstrijd wordt verreden te Circuit Zolder op 15 oktober in het kader van de finaleraces van de NASCAR Whelen Euro Series.

Yokohama Power Racing Press  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons