van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Gregory Eyckmans

Op zaterdag 19 augustus staat Gregory Eyckmans voor het vijfde jaar na elkaar aan de start van de 24 Hours of Zolder. De 27-jarige Limburger rijdt voor het team Carrosserie Vannerum met Marc Vannerum en zijn zoon Johan Vannerum, Jean-Luc Behets en Nicolas Vandierendonck. In de categorie van de toerismewagens is de #16 BMW M235i Racing een grote kanshebber voor een podiumplaats: “Een ereplaats ligt zeker binnen de mogelijkheden”, aldus een zelfzekere Eyckmans.
Dit weekend staan meer dan 40 wagens aan de start van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, de belangrijkste race in het BelCar Endurance Chamionship. Gregory Eyckmans rijdt dit jaar mee voor Carrosserie Vannerum. Het is de tweede keer dat hij deelneemt met een BMW M235i Racing Cup. “De auto wist zijn kunnen al te bewijzen tijdens de afgelopen edities. Vorig jaar  wist een BMW M235i Racing zelfs op de tweede plaats te eindigen in toerisme en de betrouwbaarheid is één van dé sterke punten van BMW”, vertelt een enthousiaste Eyckmans.

Het team Vannerum is in de running voor het Belcar Endurance Championship. Het is dan ook cruciaal voor het team om zo hoog mogelijk te finishen, omdat de punten in Zolder dubbel meetellen. Eyckmans is zich bewust van het belang van deze wedstrijd: “Mijn ambitie voor deze editie ligt vrij hoog: de eerste plaats in toerisme. Met behulp van de expertise van Selleslagh Racing Team dat de service op onze wagen voor zich neemt, ligt een ereplaats zeker binnen de mogelijkheden. Uiteraard blijft Zolder een slijtageslag voor mens en machine, de wedstrijd zal eerst moeten gereden worden…”
Het circuit van Zolder bevindt zich in Eyckmans’ achtertuin, en brengt dan ook grote sentimentele waarde met zich mee. “De 24 Hours of Zolder is een wedstrijd die altijd speciaal zal zijn voor mij, ik heb sinds ik een kind was geen enkele editie gemist. Ik woon amper vijf minuten van het circuit, dus ook thuis ligt het Circuit Zolder ons nauw aan het hart. Ik hoop er ooit eens mee te strijden voor een algemene ereplaats.”

De Elevens Sports 24 Hours of Zolder begint op woensdag met de parade naar het centrum van gemeente, waar ook de scrutineering zal plaatsvinden. Traditiegetrouw staan op donderdag de kwalificatie en avondtraining op het programma, de race zelf start zaterdag om 16u00 stipt. 

Gregory Eyckmans PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 15 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons