van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing van NGT Racing

Het werd een loodzware race, met voor NGT Racing niet de afloop waar vooraf op gehoopt werd. De vierde plaats van Thiers-Thiers-Lowette-Corten-Van Hooydonk, op amper twee seconden van het podium, was een mooie prestatie zonder de beloning van het podium, terwijl er voor de Tip Top Rent Cayman GT4 van Arthur Peeters, Gunther Van den Bergh, Benjamin De Cock, Laurent Van Laere en Gaetan Lancksweerd zonder een race-incident veel meer had ingezeten. Greg en Frank Stevens, naast hun Zuid-Afrikaanse vrienden Hein Lategan en Johan De Bruyn, kenden dan weer een abrupt einde van hun race na een erg zware crash in de openingsfase. NGT Racing bereidt zich nu echter alweer voor op het vervolg van het seizoen, met over twee weekends de voorlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux.
“Het was best een heftig moment voor iedereen in het team”, blikt teammanager Marc Maton op het ongeval van Frank Stevens terug. “Maar Porsche heeft de standaarden voor veiligheid erg hoog gelegd en dus houdt de rijder er geen verwondingen aan over. Ook de hulpdiensten hebben hun werk voortreffelijk gedaan en onze dank gaat naar hen uit.”

Net na middernacht raakte ook de Tip Top Rent Cayman GT4 van Arthur Peeters, Gunther Van den Bergh, Benjamin De Cock, Laurent Van Laere en Gaetan Lancksweerd in een aanrijding betrokken, maar zij konden hun weg dankzij een gedegen ingreep van de technische crew van NGT Racing verderzetten. Uiteindelijk finishte de Duitse GT op de derde plaats in GTB, wat toelaat om vooraan in het kampioenschap te blijven postvatten.

Vooraan ontspon zich ondertussen een intense strijd om de zege, waarbij de rood-zwarte Porsche van Russell Racing by NGT eigenlijk altijd binnen de top 6 bleef postvatten en de wagen ook heel even de leiding in handen had. Waar de top 2 op het einde van de race niet meer mogelijk was, viel de beslissing om de derde plaats in een prangende eindfase waarin Jeffrey van Hooydonk het onmogelijke deed en een achterstand van 50 seconden op Marc Goossens bijna omboog in een derde stek.

“Net niet…”, dat waren de woorden van de rijders van de Porsche na de finish van de 24 Hours of Zolder. “We hebben alles gegeven, echt alles, in een race die zowat de hardste moet geweest zijn in mijn carrière. De Porsche heeft prachtig gepresteerd, zonder één krimp te geven en wij hebben gevochten voor wat we waard waren. Als je dan in de slotfase een man-tegen-mangevecht ziet tussen Jeffrey (Van Hooydonk) en Marc Goossens in identieke wagens, voor de derde plaats algemeen in een loodzware race, dan weet je enerzijds dat heel het team alles heeft gegeven, maar anderzijds blijft er ook wat frustratie achter omwille van het gemiste podium. Winnen tegen de Audi was dit jaar misschien onmogelijk, maar ik had natuurlijk liever op het podium gestaan. De race zelf was niet alleen hard door het warme weer, maar ook door de ongevallen, de strijd op de piste en het verschroeiende ritme. Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo hard hebben gereden. Ik moet dan ook iedereen bedanken die betrokken was bij dit project en ik ga nu even gas terugnemen tot de volgende manche van het kampioenschap, op 18 september op de Duitse Nürburgring!”

Persbericht NGT RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 16 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons