van der Horst

24H Zolder: BE Motorsport: Kempens team met drie debutanten

Stephan en Edwin Beyens bij de BE Motorsport Porsche Boxter
Stephan en Edwin Beyens bij de BE Motorsport Porsche Boxter
Met BE Motorsport zien we een nieuwe naam aan de start van de 24 Hours of Zolder. Het team is afkomstig uit Vosselaar, in de Noorderkempen, en ook de monteurs zijn allemaal uit de regio. Enkele uren voor de start van hun eerste 24 Hours of Zolder deden vader en zoon Stephan en Didier Beyens hun verhaal aan Autosport.be
BE Motorsport - Porsche Boxster
BE Motorsport - Porsche Boxster
"We hebben eind vorig jaar onze Porsche Boxter aangeschaft met het oog op enduranceraces", vertelt Didier Beyens aan Autosport.be. "De wagen is eigenlijk vrij standaard, op de remmen na. Dat geeft ons ook vertrouwen om de wedstrijd te kunnen uitrijden. We schakelen manueel, maar hoeven in feite slechts twee versnellingen te gebruiken. Daarmee belasten we de mechaniek normaal weinig tot niet. Met drie debutanten in het team, is het sowieso niet onze intentie om vooraan mee te strijden. Iedereen moet de wedstrijd leren kennen en ervaring opdoen. Vooral het rijden in de relatieve duisternis, vraagt wat aanpassing merkte ik. Het is nog wat wennen om de snellere wagens, als de Porsche 911, te herkennen en ook het insturen van de bochten loopt nog niet zo vlot als ik zou hopen/verwachten. Tegen het einde van de 24 Hour of Zolder, hopen we dat dat toch vlotter gaat. Volgend jaar plannen we met onze Cayman GT4 Clubsport aan de start te staan en in dat opzicht is dit een goede voorbereiding daarop."

BE Motorsport - Porsche Boxster
BE Motorsport - Porsche Boxster
"De 24 Hours of Zolder is en blijft toch wat speciaal en ik kijk dan ook uit naar de start, zeker omdat ik samen met mijn zoon Didier kan rijden", valt vader Stephan zijn zoon bij. "Naast Ines (Lammens n.v.d.r.) en Davy (Suffeleers .n.v.d.r.) zijn de rijders toe aan hun allereerste editie, ook Circuit Zolder Financieel Directeur Peter Sterken. Met drie nieuwelingen, moet je de juiste focus hebben. Davy Suffeleers coachte ons al een tijdje en heeft ervaring met deze race, dus het was een logische keuze om hem erbij te betrekken. Tot slot ben ik ook blij dat we als klein team uit Vosselaar deze race kunnen betwisten, hopelijk de eerste van veel deelnames!"

Foto's: Martijn Wouters & Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 13 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons