van der Horst

24H Zolder: Eerste deelnemerslijst en timing voor de editie 2018 (+ PDF)

Start New Race Festival 2018 - Belcar Endurance Championship
Start New Race Festival 2018 - Belcar Endurance Championship
In het kader van de Belcar Endurance Championship-manche bij de Zolder Superprix heeft Circuit Zolder een eerste versie van de deelnemerslijst voor de 24 Hours of Zolder 2018 gepubliceerd. De lijst werd dus een pak vroeger vrijgegeven in vergelijking met de voorbije edities en dat kunnen we enkel maar toejuichen. Circuit Zolder-directeur Sven Pribylla gaf eerder reeds aan Autosport.be aan dat de inschrijvingen vlot binnenkwamen en de deelnemerslijst die we vandaag ontvingen lijkt die stelling op het eerste zicht te bevestigen, met net geen 50 wagens.
2018 Belcar New Race Festival
2018 Belcar New Race Festival
In 2016 namen uiteindelijk 54 wagens de start van de Zolderse klassieker, terwijl dat aantal vorig jaar bleef steken op 43 bolides. De voorbije edities gingen wel de geschiedenisboeken in als historische etmaalraces, want Belgium Racing scoorde in 2016 zijn vierde opeenvolgende zege, terwijl afgelopen jaar voor het eerst een CN-prototype zegevierde. Met dit seizoen een heel aantal nieuwe prototypes van de meest recente generatie evenals een superpole tussen ongeveer 18.30u en 20u, zit de kans er bij goede meteorologische omstandigheden wel eens in dat we een nieuw ronderecord kunnen gaan zien...

T2 Racing Switzerland - Ligier JS53 Evo2
T2 Racing Switzerland - Ligier JS53 Evo2
In de intrinsiek snelste klasse, Belcar 2, zien we niet één, maar twee nieuwe namen ten opzichte van de "reguliere" Belcar-deelnemers, met naast de GHK Racing/T2 Racing Wolf GB08 Tornado ook de ondertussen gekende Ligier JS53 Evo2 van het Zwitserse team. Belcar 1 bevat alle ingrediënten voor een spannende strijd, met maar liefst 9 Porsche's (hoewel er daar nog één van zal wegvallen volgens onze info), de VR Racing BMW M2 (die echter naar alle waarschijnlijkheid niet zal rijden, maar vervangen wordt door een andere wagen), de Hamofa BMW i8 GTR en de nagelnieuwe Braxx Racing Chevrolet Camaro Silhouette. Op de lijst die Circuit Zolder vrijgaf ontbreekt bovendien nog de Domec Radical RXC, een wagen die eveneens de intentie heeft de wedstrijd te betwisten.

MSE - BMW M4 GT4
MSE - BMW M4 GT4
Belcar 3 is de drukst bezette klasse met liefst 15 inschrijvingen; we zien de reguliere zes GT4's, aangevuld met de Gamsiz Motorsport BMW M4 GT4 die ook bij de vorige race in Spa reeds aan de start stond. Daarnaast is ook Luc Moortgat weer present met zijn Porsche 996, staat ook de Lamera weer op de inschrijvingslijst en is ook de BMW M235i van Baelus/Lievens wederom op de afspraak. Bij VGL Racing voorziet men momenteel één Saker RapX, met een waterkansje dat daar nog een tweede bolide bijkomt.

QSR Racing School - BMW 325i
QSR Racing School - BMW 325i
Opvallend, ook in Belcar 4 en Belcar 5 zien we een mooi veld, met respectievelijk 6 en 7 inschrijvingen. Die klasses staan doorgaans garant voor een stevige onderlinge strijd en vormen de basis van het Belcar Endurance Championship. Het lijkt er dus op dat we na een mini-revival van de BMW Clubsports in Spa ook bij de belangrijkste meeting van het jaar een flinke vertegenwoordiging van de Duitse bolides zullen zien.

Parade 24 Hours of Zolder
Parade 24 Hours of Zolder
Melden we tot slot ook dat er op woensdag tussen 12.00u en 14.00u een vrijblijvende track walk wordt afgewerkt en er vanaf 15.30 tot 19.00 een stilaan traditioneel wordende parade wordt gehouden van en naar centrum Heusden-Zolder - met ter plaatse een administratieve en technische controle, alsook de (voor alle rijders) verplichte briefing in het gemeentehuis.

--- Voorlopige timing 24 Hours of Zolder 2018 (pdf) ---
--- Voorlopige deelnemerslijst 24 Hours of Zolder 2018 (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Vincent Wouters, Martijn Wouters & Racing International Photography  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons