van der Horst

24H Zolder: Gregory Eyckmans: "Viseren het podium met een homogene bezetting"

Vannerum Motorsport - BMW M235i Racing
Vannerum Motorsport - BMW M235i Racing
De BMW M235i Racing van Vannerum Motorsport staat dit seizoen geboekt als een van de snelste, zoniet de snelste, BMW M235i in het startveld. Marc Vannerum nam de zware bimmer onder handen en deed tal van aanpassingen met als doel de te behalen rondetijden te verlagen in het competitieve veld. Gekoppeld aan zijn snelle zoon Johan Vannerum, lukte het duo reeds enkele mooie podia. Voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder krijgt het team versterking van onder meer de snelle Limburger Gregory Eyckmans.
  • Heinz Performance
Jean-Luc Behets - Johan Vannerum - Gregory Eyckmans
Jean-Luc Behets - Johan Vannerum - Gregory Eyckmans
Eyckmans verdiende reeds zijn strepen in de autosport, en zeker in het kamp van BMW. De keuze van Vannerum voor de advocaat-stagiair is in dat opzicht logisch te noemen aangezien een aantal snelle youngsters zeker kan bijdragen tot een goed resultaat na een etmaal racen. "Ik had een aantal opties om de 24 Hours of Zolder te rijden", vertelt Gregory Eyckmans aan Autosport.be. "Uiteindelijk is de keuze gevallen op Vannerum Motorsport. Een mooi resultaat is zeker en vast mogelijk, zeker met Johan in het team die eerder dit jaar enkele schitterende stints reed met de wagen."

Vannerum Motorsport - BMW M235i Racing
Vannerum Motorsport - BMW M235i Racing
"Daarnaast mogen we ook Jean-Luc Behets niet vergeten en met Nicolas Vandierendonck hadden we ook een rappe en gedegen last-minute aanvulling voor onze equipe", gaat Eyckmans verder. "Sowieso kunnen we tijdens de kwalificaties niet veel potten breken in de klasse, gezien de snellere VGL Racing Saker RapX en de Porsche Cayman GT4, maar tijdens de wedstrijd zelf hopen we wel te kunnen meedingen voor het podium en als het even kan, de zege!"

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 18 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons