van der Horst

24H Zolder: Mis niets van de parade naar Heusden-Zolder!

Parade 24 Hours of Zolder
Parade 24 Hours of Zolder
Naar het voorbeeld van die andere etmaalrace die ons land rijk is, beslisten de organisatoren van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder in 2016 om de bolides van het Belcar Endurance Championship over de openbare weg te sturen voor een sublieme parade richting het Heldenplein van Heusden-Zolder. Het initiatief werd een succes en wordt deze namiddag vanaf 15.30 uur voor de vierde opeenvolgende keer herhaald.
  • MF Racing
De liefhebbers van de Belgische autosport hoeven zich echter niet te reppen: hoewel de auto's al om 15.30u worden weggestuurd vanuit Circuit Zolder, heeft u ruim drie uur de tijd om ze te bezichtigen in het centrum van Heusden-Zolder. Op het Heldenplein, waar een veertigtal wagens verwacht worden, wordt er uiteraard ook de nodige animatie voorzien om het feest op te fleuren. En terwijl de rijders in het gemeentehuis de verplichte rijdersbriefing meemaken, vindt op het plein ook de technische en administratieve controle plaats. Een aanrader voor wie een inkijk wil in de organisatie van de 24 Uur!

Wie de prototypes, GT’s en toerismewagens wil zien voorbijrazen (om halfvier of omstreeks 19 uur voor de terugkeer), kan hieronder de exacte route vinden die de deelnemers zullen volgen. Pas wel op, want het traject bij de terugkeer is niet identiek aan de heenreis!

Lees ook: 24H Zolder: Wat beslissen de weergoden?
Lees ook: 24H Zolder: Deze hoogtepunten mag u niet missen!

Route van Circuit Zolder naar Heusden-Zolder

Route van Heldenplein Heusden-Zolder terug naar Circuit Zolder

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op woensdag 7 augustus 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons