van der Horst

24H Zolder: Wat beslissen de weergoden?

Start 2019 Belcar DTM Zolder Race 2
Start 2019 Belcar DTM Zolder Race 2
De Belgische zomer begon uitstekend, maar heeft de afgelopen dagen duidelijk last van een grillig humeur. De weergoden zouden dus een invloed kunnen hebben op het verloop van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, al lijken de weersvoorspellingen voor dit weekend uiteindelijk toch positief uit te draaien. Enkel de parade valt mogelijk deels in het water.
Na vandaag gaan de verwachtingen alleen maar in stijgende lijn, met deze namiddag vooral in het oostelijke deel van het land plaatselijke buien, mogelijk met onweer en temperaturen rond 24°C. Tot vanavond blijft de kans op een bui reëel. Mogelijk krijgen we ook op vrijdag enkele onweersbuien te verwerken, maar die zullen uiteraard geen invloed hebben op de 24 Uur. 

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
Het nieuws voor donderdag, zaterdag en zondag is op dit ogenblik dus bijzonder bemoedigend. Morgen trekt een warmfront van zuid naar noord over ons land met vrij veel hoge en soms ook middelhoge wolkenvelden. De zon zal weinig moeite hebben om haar aanwezigheid te tonen, met bovendien aangename temperaturen rond 26°C. Dit weekend lijkt eveneens zonnig te worden, met gelijkaardige temperaturen. Enkel op zondagnamiddag zouden stapelwolken hun weg kunnen vinden naar Circuit Zolder, maar de kans op buien tijdens de 24 Uur blijft miniem.

Lees ook: 24H Zolder: Deze hoogtepunten mag u niet missen!
Lees ook: 24H Zolder: Mis niets van de parade naar Heusden-Zolder!

Foto's: Geert Franquet, Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op woensdag 7 augustus 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons