van der Horst

24H Zolder: Deze hoogtepunten mag u niet missen!

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De Eleven Sports 24 Hours of Zolder, dat is natuurlijk meer dan alleen een wedstrijd op zaterdag en zondag. Het is een feest dat morgen begint met de parade in Heusden-Zolder en zondag om 16 uur zijn winnaars kent. Autosport.be heeft voor u de mooiste momenten opgesomd.
Het zou geen goed idee zijn om de komende dagen naar Circuit Zolder af te zakken zonder tijdschema bij de hand te hebben. Vergeet dus niet om dit document uit te printen! De timing kan wijzigen, Autosport.be verzorgt daarom net als vorig jaar later deze week weer een 'Alles wat u moet weten'-tekst, met daarin links naar de meest recente info. Stay tuned...

2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder Parade
2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder Parade
Terug naar het circuit. De actie begint zoals eerder vermeld niet op, maar naast het circuit. Morgennamiddag zet de karavaan vanaf 15.30u koers richting Heusden-Zolder, waar nieuwsgierigen, liefhebbers en deelnemers maar liefst 3,5 uur de bolides kunnen bewonderen die komend weekend starten in de Vlaamse klassieker. Ondertussen vinden ook de administratieve en technische keuringen plaats, met bovendien de rijdersbriefing in het plaatselijke gemeentehuis. De route naar het Heldenplein? Dezelfde als vorig jaar!

Op donderdag is het vooral uitkijken naar de Super Pole voor de 24 Uur van Zolder, waarin opnieuw alle deelnemende wagens een kans krijgen. Op basis van de uitslag van de Pre-Qualifying wordt de startvolgorde voor de shoot-out bepaald: de traagste wagen uit de voorafgaande sessie vertrekt als eerste, terwijl de snelste auto als laatste het circuit wordt opgestuurd voor een oefening die in totaal anderhalf uur in beslag zal nemen, van 18.30u tot 20.00u. Opgepast dus voor regen, want die kan alles in de war sturen en voor een opmerkelijke startgrid zorgen...

Parc Fermé 2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder
Parc Fermé 2018 Eleven Sports 24 Hours of Zolder
Het motorgebrul is pas twee dagen later opnieuw te bewonderen, aangezien vrijdag traditioneel een rustdag is op het Limburgse circuit. Zaterdag staan er vier wedstrijden gepland als voorprogramma: twee van de Historic Monoposto Racing (om 9.45u en 11.45u) en twee van de Belcar Historic & Youngtimer Cup (om 10.20u en 12.20u), waar bijna zestig wagens het tegen elkaar zullen opnemen. Indrukwekkend! In de Historic Cup racen oldtimers tot het jaar 1981 in de klassen HTP Historic en National Historic. In de Youngtimer Cup strijden youngtimers in de klassen GT, Toerisme en Nineties van bouwjaar 1982 tot 1999. Het eenzitterkampioenschap daarentegen laat de gouden tijden van onder meer de Formule (Super) Vee, de Formule Ford 1600 en Formule Ford 2000 herleven.

Het publiek wordt verder ook verwend met twee Drift Shows (om 11u en 13u), terwijl eigenaars van oldtimers zich kunnen inschrijven voor de parade van een verkiezing die plaatsvindt om 15.10u.

Het startsein voor de editie 2019 van de 24 Hours of Zolder wordt gegeven om 16 uur stipt. Het aankomstuur, dat had u al geraden... 

Lees ook: 24H Zolder: Wat beslissen de weergoden?
Lees ook: 24H Zolder: Mis niets van de parade naar Heusden-Zolder!

Foto's: Arne Simons, Niels Vaeck & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op dinsdag 6 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons