van der Horst

24H Zolder: Na 6H: Haasje-over vooraan - Russell Racing leidt

Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
Russell Racing by NGT - Porsche 911 GT3 Cup
Met een kwart van de race achter de rug, voert Russell Racing het veld aan en gaat het dus aan de haal met de meeste punten. De rode Porsche van F. Thiers/H. Thiers/Corten/Van Hooydonk/Magnus heeft een tiental seconden voorsprong op die andere rode Porsche, de RedAnt-bolide van Dejonghe/K. de Breucker/A. Redant/Y. Redant. De polesittende Q1 Porsche van Lauryssen/Maassen/Schouten/De Wilde volgt op P3, voor de Belgium Racing Porsche (Derdaele/Cool/Koen Wauters/Menten/Kern). De Bilia Emond by G&A Racing (Caprasse/Muth/van der Sloot/Frere) is voorlopig de beste toerismewagen.
  • De Swert Opticiens
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Na een aantal neutralisaties in de eerste uren, lijkt de wedstrijd wat te zijn gesettled. Vooraan wordt er echter stevig gas gegeven, waarbij de posities vaak wisselen door het spel van de pitstops. Hamofa Motorsport domineert GTB en doet bijgevolg een goede zaak in het algemene klassement, aangezien de PK Carsport Porsche #1 van S. Longin/B. Longin/Guelinckx/Pereira - die de tussenstand aanvoeren - slechts zevende algemeen (en in de klasse) lag door een remwissel bij de regerende winnaars in Zolder.

De BMW M4 GT4 van de familie Verhoeven en Cédric Wauters heeft nu al meerdere ronden voorsprong op de eerste concurrent in GTB. De Mercedes-AMG GT4 van Rush Drivers Collective (Dirkx/Gelade/Geussens/Dubois/Battryn) was de enige bolide die min of meer gelijke tred leek te kunnen houden, maar viel weg uit de strijd vooraan na een herstelling aan de motor en een schuiver in de Bianchi-bocht. De BMW M4 van BMS Motorsport (Baelus/Van Belle/Van Pelt/Maes/Bertels) volgt op de tweede plaats, voor de TipTop Rent Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport (Herremans/Peters/Van Den Bergh/De Mulder/De Boever).

Bilia Emond by G&A Racing - BMW M2 C S Racing
Bilia Emond by G&A Racing - BMW M2 C S Racing
Bilia Emond by G&A Racing pakte in TA de volle puntenbuit na zes uur, terwijl de Cupra van polesitter GTE Racing (Bradt/G. Van Den Hove/M. Van Den Hove/Teirlinck) als tweede aantikte en kort na zes uur race de leiding weer overnam. De PK Carsport BMW M2 CS Racing (Boonen/de Wit/Day/Lismont) volgde op vijftig seconden op de virtuele laatste podiumplaats.


JJ Motorsport - BMW 330i
JJ Motorsport - BMW 330i
In TB klopte Steven Maris in zijn JJ Motorsport BMW 330i als eerste af na zes uur, alvorens enkele minuten later de pitlane in te duiken en de fakkel door te geven aan Jef Van Samang. VDW Motorsport (Van Geel/R. van de Water/Beyers/H. van de Water) - derde in de algemene Belcar-stand - volgt als tweede, voor de Convents Racing Team BMW 3-serie #50 (V. Convents/Raymakers/Dupont/De Meulder). De Renault Clio R.S. van JFT by PG Motorsport (Gielen/D'Haese/Dekker/Wijnschenk/Van Eenaeme) volgt als vierde in de klasse, met slechts drie pitstops achter zijn naam.

--- 24 Hours of Zolder 2023 - Na 6H (pdf) ---
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 26 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons