van der Horst

24H Zolder: Niets te beginnen tegen Steven Maris

Steven Marris - BMW E36 M3
Steven Marris - BMW E36 M3
Hij had de pole voor de eerste race dan wel moeten afstaan aan Peter Pauls (Opel Astra TCR), maar in de races zette Steven Marris (BMW E36 M3) weer orde op zaken. Hij won met gemak beide races voor de Belcar Skylimit Sprint Cup. Olivier Meurens werd met zijn Seat Toledo kwam tweemaal als tweede over de finish.
  • 24 Hours of Zolder
Bernd Kuepper - BMW E46
Bernd Kuepper - BMW E46
Er is voorlopig niemand opgewassen tegen Steven Maris in de Belcar Skylimit Sprint Cup. Maris nam resoluut de leiding in de eerste race en finishte met bijna 19 seconden voorsprong op Olivier Meurens. Peter Pauls die van op de pole vertrok werd vierde en moest ook nog Wouter Manderveld (Renault Clio Cup) voor zich dulden. Manderveld werd niet alleen derde algemeen maar won tevens de klasse 4 waar Tom Van Eenaeme (Renault Clio 4) tweede werd en Davy Cooreman (Honda CRX) derde. Winnaar in klasse 3 werd Bernd Kuepper (BMW E46), de zege in klasse 2 was voor Gregory Eyckmans (BMW 325i) en in klasse 1 zegevierde Davy Van Goethem (Suzuki Swift Sport).
 
Finish race 2 Belcar Sprint American Festival Circuit Zolder 2023
Finish race 2 Belcar Sprint American Festival Circuit Zolder 2023
In race 2 reed Marris van start tot finish aan de leiding en won hij weer voor Meurens. Bart Lievens schonk een eerste podiumplaats aan de nieuwe BMW M2 Competition. Patrick Beliën (BMW 120D) en Peter Pauls (Opel Astra) maakten de top vijf vol. Winnaar in klasse 4 werd ditmaal Kevin De Regt (BMW 130i), die Manderfeld wist voor te blijven. In de klasse 3 ging de zege ditmaal naar Dirk De Bock (BMW 330i), Laurens Cloots (Mazda MX-5) was primus in klasse 2 en Rob Reynders (Peugeot 206 GTI) won in klasse 1. 

--- Uitslag Race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup 24H Zolder (pdf) ---
--- Uitslag Race 2 Belcar Skylimit Sprint Cup 24H Zolder (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op zaterdag 26 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons