van der Horst

24H Zolder: Parade op woensdag - Verplicht voor alle deelnemers (+ Timing)

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
Vorig jaar organiseerde Circuit Zolder een parade voor de teams die deelnamen aan de 24 Hours of Zolder. De tocht naar het centrum van Heusden-Zolder stond gepland op vrijdag en was vrijblijvend. Omdat heel wat teams de wagens op vrijdagavond voorbereidden voor de start van de loodzware etmaalrace de dag nadien, was de opkomst eerder matig. Toch zat de sfeer goed en wilde organisator Circuit Zolder het concept dit jaar verder uitbouwen en zo geschiedde. Naar analogie met de 24 Hours of Spa verhuist voor de editie 2017 de parade naar woensdag en is deze verplicht voor alle deelnemers.
  • LTF
Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
De parade vertekt in de namiddag rond de klok van half vier wederom naar het centrum van Heusden-Zolder, waar om 16H de technische controle van start gaat. Om 18H is er een briefing gepland in het gemeentehuis van Heusden-Zolder en rond 19H moet de karavaan terug in beweging komen richting Circuit Zolder, waar aansluitend de ondertussen traditionele trackwalk wordt gehouden onder leiding van Andy Jaenen. De dag nadien staan de testsessies, kwalificaties en super pole op het menu.

--- Timing 24 Hours of Zolder 2017 (pdf) ---

Zie ook: Foto's parade Heusden-Zolder 2016

Foto: Ronald Janssens & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 1 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons