van der Horst

24H Zolder: Q1 Trackracing en PK Carsport strijden voor zege na loodzware nacht

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Na een loodzware nacht met enkele neutralisaties en zelfs opnieuw een rode vlag na enkele heftige crashes, zijn het Q1 Trackracing (Teunkens/Lauryssen/Rau/Latorre) en PK Carsport (Vanthoor/Longin/Longin/Saelens/Guelinckx) die vooraan strijden voor de zege in de 24 Hours of Zolder 2022. Beide teams spelen haasje-over in functie van de pitstops. Achter hen zien we een gelijkaardige strijd voor de laatste ereplaats tussen Russell Racing (Thiers/Thiers/Vanhooydonk/Corten/Lowette) en Belgium Racing (Goossens/Haverans/Gillion/Verdonck).
Al vroeg in de nacht moest de JFT Engineering Clio (Van Eenaeme/D'haese/Den Dekker/Gielen/Wijnschenk) de handdoek werpen na een crash en ook de Belgium Racing Porsche #99 (Derdaele/Cool/Heyer/Geris) verloor veel tijd in de box. Even later zou ook de Lamborghini Huracán Super Trofeo (Wauters/Verheyen/Martlé/Linthout) definitief het opgavepark vervoegen na een crash (die de tweede rode vlag van de race uitlokte) en ook bij Q1 TrackRacing mocht de garage dicht voor de groen bestickerde #52 van Vandervelde/Ortelli/Cordeel/Van Laere/Paque. Het team kleurt echter nog wel de race met zijn andere wagen, de #55 van Teunkens/Lauryssen/Rau/Latorre.

GTB Is voorlopig een kolfje naar de hand van VR Racing by RedAnt (Van Rompuy/Van Rompuy/Qvick/Bruynoghe). De wagen nestelde zich comfortabel in de top 10 en leidt ook met geruime voorsprong op de beide Ligiers, met de #36 van Wilsens/Jacobs/Dewulf/Wouters op een tiental ronden en de #37 (De Borle/Denys/Houben/Decnijf) op een dertigal ronden.

JJ Motorsport domineert de toerismedivisie. De BMW M2 CS Racing van Mulder/De Boever/Haelterman/Van Belle/D'Hauw heeft niet enkel een tiental ronden voorsprong op zijn naaste concurrent, maar bekleedt ook plaats 9 in de algemene ranking. Het gelijkaardige exemplaar van de familie Verhoeven volgt op P2 in TA, terwijl BMS Motorsport (Baelus/Maes/Michiels/Van Pelt/Roelants) op vijf ronden afstand van de Hamofa-BMW de virtuele bronzen medaille in handen heeft.

In de TB-klasse gaat Rofix Racing by AR Performance (Arnouts/Vaessen/Verhaeren/De Coninck) voorlopig aan de leiding. De BMW 3-serie heeft enkele ronden bonus op de gelijkaardige bolides van Convents Racing (#50 van Convents/Convents/Raymakers/Dupont) en XWift Racing Events (Rozendaal/Mertens/De Vilder/Leysen/Pothof).

Na 12 uur racen werden er overigens opnieuw punten uitgereikt, waarbij de stand grotendeels identiek was aan deze na 16 uur racen. Het was, net als na 6 uur racen, de PK Carsport Audi die de hoogste score achter zijn naam mocht bijschrijven, voor Q1 Trackracing #55 en Russell Racing. In GTB pakte VR Racing By RedAnt de meeste punten, in TA JJ Motorsport, maar in TB was het Convents Racing #50 die de bovenhand had op dat moment.

--- Stand 24HoZ 2022 - Na 12u (pdf) ---
--- Stand 24HoZ 2022 - Na 16u (pdf) ---

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 14 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons