van der Horst

24H Zolder: Tip Top Rent by NGT Racing & Arthur Peters op zoek naar succes in de 24 Hours of Zolder

Tip Top Rent by NGT Racing - Porsche 718 GT4
Tip Top Rent by NGT Racing - Porsche 718 GT4
We staan op enkele weken van de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder en ook de streekrijders maken zich op voor het Vlaamse feest van de autosport. Onder hen vinden we ook de jonge Limburger Arthur Peters die voor zijn tweede deelname staat. Na een derde plaats in 2022 ligt de lat nu hoger, al zal de concurrentie ook veel zwaarder zijn. Samen met zijn vaste teamgenoot Gunther Van den Bergh, stappen ook Koen De Mulder, Tom De Boever en Damien Haelterman dit jaar mee in het sportieve avontuur aan het stuur van de Tip Top Rent Porsche 718 GT4, waarvan de technische en strategische ondersteuning in handen is van het topteam NGT Racing.
  • Prospeed Competition
Afgelopen jaar won Arthur Peters met de TIP TOP Rent Porsche 718 GT4 de GTB-klasse in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar en de Limburgse student schopte het in 2023 ook tot Rookie of the Year, een felbegeerde titel met heel wat mooie namen op de erelijst. Dit jaar strijdt hij voor de titel in de GT4-klasse van de Porsche Sprint Challenge Benelux en ondertussen staan er één eerste plaats en twee tweede plaatsen in vier wedstrijden op de teller. Echter het is niet al sprint wat dit jaar de klok slaat, want Arthur Peters komt ook aan de start van de grootste uithoudingsrace van Vlaanderen, de 24 Hours of Zolder, een race waarin hij vorig jaar als derde in de GTB-klasse over de meet kwam.
 
“We zijn inderdaad weer van de partij”, bevestigt Arthur Peters zijn deelname goed twee weken voor de start van de eerste vrije trainingen. “Uiteraard ben ik niet alleen, want ook mijn mentor, Gunther Van den Bergh van Tip Top Rent, zal er weer staan. Hij is een fan van deze prachtige race en dus zal hij ook weer in de auto kruipen. Maar met twee de race afwerken zou misschien iets te veel van het goede zijn en daarom doen we een beroep op een succesvol drietal. Koen De Mulder, Tom De Boever en Damien Haelterman wonnen aan het stuur van een BMW M2 Racing Cup verleden jaar de TA-klasse, de klasse voor de ‘dikke’ toerwagens. Zij beschikken dus over de nodige ervaring, ervaring die zeker meespeelt wanneer het om de knikkers gaat.”
 
Na de derde plaats van vorig seizoen, wil het kwintet dus beter doen, maar opgepast ook dit jaar zal de concurrentie niet van de poes zijn, met diverse BMW M4, een Toyota Supra, een Ligier (een identiek model als de wagen die vorig jaar won) en uiteraard nog andere Porsche Cayman GT4 op de startgrid.
 
Arthur Peters is dan ook ambitieus zonder overmoedig te worden: “Het zal geen wandeling in het park worden, maar we kunnen rekenen op een sterk vijftal, een zeer goede wagen - Porsche is altijd een naam in de uithoudingsracerij geweest - en last but not least is er het succesvolle team NGT Racing van Marc Maton, dat voor de ondersteuning van de auto zorgt. De wagen staat op dit moment bij de wrapper om speciaal voor deze 24 Hours of Zolder een nieuwe look te krijgen. De Porsche 718 GT4 zal er zeker staan, maar met deze nieuwe look is de auto ook een pareltje voor de fans en de fotografen.” 
 
Afspraak nu op 26 en 27 augustus voor de 24 Hours of Zolder en op 7 september voor de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux, ook al op Circuit Zolder.

Tip Top Rent by NGT Racing
Afbeelding: Ren-Art



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 11 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons